Zabava

FOTO: Znani obrazi, ki jih niso vzgajali biološki starši

Teja Pelko
14. 1. 2019, 20.40
Posodobljeno: 14. 1. 2019, 20.45
Deli članek:

Estradniki se pogosto odločajo za posvojitev otroka.

Reuters
Jamie Foxx

Razlogi za to so različni. Igralka Katherine Heigl se je denimo za posvojitev deklice iz Južne Koreje odločila, ker je sama odraščala ob posvojenki iz te države (njena starša sta jo posvojila tri leta pred njenim rojstvom), kasneje pa je posvojila še deklico iz ZDA. A tudi med zvezdniki najdemo nekaj posvojencev. Ti so gostje tokratne galerije.

Oskarjevca Jamieja Foxxa sta pri sedmih mesecih starosti posvojila babica in dedek po materini strani. Njegova starša sta se namreč nedolgo po njegovem rojstvu razšla, mati pa se ni čutila sposobno, da bi ga vzgajala sama. Z biološkima staršema je imel zelo malo stika.

Reuters
Deborah Harry

Pevka skupine Blondie Deborah Harry se je rodila kot Angela Trimble v Miamiju. V posvojitev so jo dali pri treh mesecih starosti. Posvojil jo je par iz New Jerseyja in jo tudi preimenoval. Da je posvojena, je izvedela pri štirih letih. Že kot zrela ženska se je odločila poiskati svojo biološko mater, a ta z njo ni želela imeti nobenega stika.

Reuters
Nicole Richie

Igralko, modno oblikovalko in pisateljico Nicole Richie sta pri devetih letih posvojila pevec Lionel Richie in njegova tedanja žena Brenda. Rodila se je kot Nicole Camille Escoved, očetu glasbeniku Petru Michaelu Escovedu, ki je kratek čas igral na turneji z Lionelom, in materi Karen Moss, pomočnici Nicoline tete, pevke in bobnarke Sheile E. Ko je bila Nicole stara tri leta, sta se biološka starša odločila, da ji dovolita, da se vseli k Lionelu in Brendi, saj je nista mogla finančno preskrbeti.

Profimedia
Ice T

Raper in igralec Ice-T se je rodil kot Tracy Lauren Marrow. Ko je bil star osem let, je zaradi srčnega napada izgubil mamo, štiri leta kasneje pa iz istega vzroka še očeta. Skrb za vzgojo so prevzele njegove tete, ena od njih ga je pozneje tudi posvojila.

Reuters
Frances McDormand

Igralko Frances McDormand sta pri letu dni starosti posvojila pastor in njegova žena. Par je v reji že imel devet otrok, posvojil pa je tri. Leta 1995 je zvezdnica z možem, filmarjem Joelom Coenom, posvojila šestmesečnega dečka iz Paragvaja.

Profimedia
Andy Dick

Komik in igralec Andy Dick se je rodil kot Andrew Thomlinson. Mati ga je v posvojitev dala ob rojstvu. Posvojila sta ga Allen in Sue Dick in ga preimenovala v Andrew Roane Dick. Ko sta mu starša umrla, se je odločil poiskati biološko mater. Odkril je, da je bila ob zanositvi stara 16 let in da je sam plod enkratne afere. Z njo je stkal lep odnos.

Reuters
Keegan-Michael Key

Igralca Keegana-Michaela Keya so dali v posvojitev v najzgodnejših letih. Tudi on se je odločil poiskati biološko mamo (to si je od nekdaj želel), čemur starša nista nasprotovala. Našel jo je pri 25 letih, srečanje pa opisal kot eno od najpomembnejših in najbolj zaznamujočih stvari v svojem življenju.

Reuters
Skrillex

Glasbenik Skrillex je za to, da je posvojen, izvedel šele pri svojih 16 letih. Izkazalo se je, da je njegova biološka mati družinska prijateljica, ki jo je poznal že leta.