Butler

Prej je skrbel za Diano, zdaj opozarja Meghan

Sonči Nered Čebašek
14. 1. 2019, 19.45
Deli članek:

Nekdanji dvorni butler Paul Burrell (60) in kasneje osebni asistent pokojne princese Diane je v 90. letih prejšnjega stoletja poznal malodane vse kraljeve skrivnosti.

Zimbio
Paul s svojo ljubo varovanko princeso Diano

V času, ko je delal za Diano, je veljal za njenega najboljšega prijatelja. Kot je sam dejal, je bil njena edina opora, a trden kot skala, ko ji je stal ob strani. In ona mu je v tem še za časa svojega življenja pritrdila.

Zdaj pa se zdi, kot da si želi enake pohvale od žene Dianinega sina princa Harryja, Meghan Markle, saj samoiniciativno in javno razglablja o vsem, kar naj bi morala storiti, da bi se ubranila pred družino in je ne bi doletela enaka usoda, kot je doletela njeno taščo.

Profimedia
Paul je reden gost na televiziji.

PRAZNIČNA NAVODILA

Burrell se je tako najprej javno oglasil pred božičnimi prazniki, ki jih družina tradicionalno preživlja pri kraljici v Sandringhamu. Dejal je, da se iz ljubezni do njene tašče čuti dolžnega Meghan posvariti, da je kraljevo praznovanje božiča predvsem razkazovanje egov. Posumil je, da bo večina družinskih članov, tako kot so to počeli Diani, Meghan namenoma prezrla. A ne samo to, menda so nekateri aristokrati, ki jih sicer ni navedel z imeni, izvrstni v nastavljanju pasti tistim, ki jih imajo za manj vredne … In Meghan glede na to, od kod prihaja, vsekakor spada mednje.

Profimedia
Prav Burrell je v živo komentiral tudi poroko princa Harryja in Meghan.

Edina možnost, da bi prazniki za Meghan minili mirno, naj bi bila, da bi ostala pod varnim okriljem svojega soproga in seposkušala čim bolj približati njegovi babici, kraljici Elizabeti II. »Morda bi bil najboljši trenutek za vzpostavitev dobrega stika med njima popoldne, ko kraljica v dnevnem prostoru igra kanasto,« je pojasnil Burrell, ki je očitno res izvrsten poznavalec kraljevih navad.

NADALJEVANJE

Kako se je Meghan dejansko imela čez praznike, sicer ni znano, a Burrell je po tem, ko je spet opozoril nase, pred dnevi že prejel vabilo v televizijsko oddajo na izjemno dobro gledani postaji Channel 5. Poudaril je, da je za Meghan najbolje, da se v vseh pogledih ukloni kraljici, sicer ji bo trda predla. »Vstop v britansko kraljevo družino je, kot bi zašli na minsko polje. Tudi najvišja stopnja opreznosti je lahko premalo,« je zaključil.

Profimedia
Nekdanji butler je zdaj poročen z odvetnikom Grahamom Cooperjem.

Čeprav Burrell svoje nasvete verjetno res trosi dobronamerno, pa ga, resnici na ljubo, nihče ne jemlje preveč resno. Splošno mnenje je, da s strašenjem vojvodinje Susseške predvsem skrbi, da sam ne utone v pozabo.