Podrobnosti

Vse o novem domovanju princa Harryja in Meghan

Sonči Nered Čebašek
11. 1. 2019, 19.05
Posodobljeno: 11. 1. 2019, 19.06
Deli članek:

Komaj včeraj je v medije pricurljala informacija o skrivnem domovanju vojvode in vojvodinje Susseških, princa Harryja in Meghan Markle, danes pa so o njem že znane zelo zanimive podrobnosti.

Profimedia
Meghan in Harry.

Najprej se je razvedelo samo, da sta bila Harry in Meghan v več stoletij stari hišici v vasici Cotswolds, na gričevnatem območju okraja Oxfordshire, letos že večkrat. Tja naj bi začela zahajati že pred poroko, tam preživela teden po poroki in v obnovljeni kmečki hiši menda gostila tudi svoje prijatelje, zvezdnike svetovnega formata. V javnost je pricurljala tudi cena objekta, ki je skoraj tri milijone evrov, in tudi njegova fotografija, ki se z oceno sicer nikakor ni ujemala. Na fotografiji priljubljene hiše kraljevega para je bilo namreč videti le kamnito pročelje in nekaj travnatega dvorišča.

Luksuz

No, fotografi so šli takoj na lov in že posneli domovanje Harryja in Meghan iz zraka ter z vseh strani. Zdaj je jasno, zakaj je cena taka, saj nikakor ne gre zgolj za na novo in bogato obnovljeno kmečko hišo, temveč za pravo posestvo, na katerem sta osnovnemu objektu priključena še dvosobna počitniška hiša za goste ali osebje ter skedenj, ki je umetelno predelan v bivalno enoto in opremljen z dvema najmodernejšima kuhinjama, vse naokoli pa ima okna, ki segajo od tal do stropa, kar seveda ponuja čudovit razgled na idilično pokrajino.

Profimedia
Vojvoda in vojvodinja Susseška sta si kmetijo in posestvo Beaconsfield zamislila za svoj novi dom.

V sklopu rezidence sta tudi ločeni terasi za zabave, ki sta odprtega tipa, a ju je mogoče v hladnejših dneh zapreti in se tam izvrstno zabavati, saj imata obe vgrajen sodoben ogrevalni sistem.

Lastništvo

Zdaj je tudi jasno, da sta za najem kmetije mladoporočenca junija podpisala dveletno najemno pogodbo, tam pa bosta menda živela, dokler ne bo domovanje v Frogmoru, ki ga trenutno prenavljajo, pripravljeno za mlado družino.

Profimedia
Obnovljena kmetija obsega več med seboj bivanjsko ločenih enot

A neuradno se glasno šušlja, da namerava kraljevi par hišo in posestvo odkupiti, da so pogovori že v zadnji fazi in da bo prav v Cotswoldsu njun dom, saj si želita otroke vzgajati v čim bolj naravnem okolju in čim dlje od oči javnosti. In tu pridemo še do enega zanimivega dela: namreč osebe, s katero sta Harry in Meghan sklenila najemno pogodbo in od katere bosta posestvo in objekte odkupila.

S24
Milijonar Nick Johnston s svojim prijateljem Davidom Cameronom

Lastnik kmetije Beaconsfield in celotnega posestva iz 18. stoletja je britanski milijonar Nick Johnston, ki ima v lasti tudi ogromno drugih posestev v okolici Cotswoldsa. Pri nakupu in urejanju dokumentacije mu je menda izjemno koristilo prijateljevanje z nekdanjim britanskim premierjem Davidom Cameronom.

Bogataš kljub temu, da mu v nepremičninskih poslih nikoli niso dokazali nobene nepravilnosti, kaj šele zakonsko spornih dejanj, med prebivalci okrožja Oxfordshire ni priljubljen, saj si oni želijo mir, on pa z obnavljanjem starinskih hiš, ki seveda zahteva veliko gradbene mehanizacije, povzroča veliko prometa in hrupa. No, če se bosta Harry in Meghan v Cotswolds v resnici preselila, pa se vaščanom obetajo še gruče radovednežev, ki jim bodo zagotovo še manj po volji kot ropotanje.