Znani Slovenci

Bele strmine so pozimi pač zakon

A.C.
11. 1. 2019, 10.00
Deli članek:

Otroci so vedno neskončno veseli, ko njihov svet pobeli sneg. Letošnja zima z belimi kosmiči ni prav radodarna, zato pa mnogi izkoristijo vsak prosti trenutek za pobeg na snežne strmine.

Arhiv Novice Svet24.
Anja Markovič rada smuča.

Tudi znani Slovenci so uživali v smučanju, sankanju in hoji po snegu.

Po Avstriji in Nemčiji sneg zadnje dni povzroča hude težave, na tej strani Alp pa še čakamo nekoliko večje količine bele pošiljke, ki v ljudeh vzbuja radost in veselje.

POZERKA

Novinarka in voditeljica Anja Markovič ni spretna samo pred mikrofonom in televizijskimi kamerami, temveč vse proste trenutke preživi aktivno. Velikokrat jo boste ujeli, kako sopiha na Šmarno goro, ko pa je po hribih sneg, si rada obuje smučarske čevlje in pokaže, da je na smučeh ravno tako spretna kot pri svojem delu.

OBOŽEVALEC

Nekdanji politik Roman Jakič je strastni ljubitelj športa. Poleti obožuje morje, pozimi pa sneg. Kadar le utegne, gre smučat. V časovni stiski svoji strasti ustreže že s pobegom na Krvavec.

Arhiv Novice Svet24.
Roman Jakič zaradi pomanjkanja časa pogosto skoči na Krvavec.

IZZIVALEC

Davo Karničar se je kot številni prebivalci Jezerskega tako rekoč rodil s smučmi. Smučal je skoraj tako kmalu, kot je shodil. Vendar mu niso bila dovolj urejena smučišča, on obožuje turno smuko, ki pa utegne biti nevarna. Kar nekajkrat je zaradi smučanja njegovo življenje viselo na nitki, dodobra se je tudi že poškodoval. Tudi pred kratkim, ko je moral po poškodbi prisilno mirovati. Ko pa je za silo prišel k sebi, se je s prijateljem s smučmi na hrbtu odpravil v hrib in se, tokrat še posebej previdno, smučmi spustil po njem. »Bilo je enkratno,« je povedal.

Arhiv Novice Svet24.
Davo Karničar se je poškodoval, a je kmalu spet šel smučat.

VSESTRANSKI

Osnovni šport Rajmonda Debevca je streljanje, vendar ima rad tudi vse gibanje v naravi. Velikokrat ga boste srečali tekati po Rožniku, kjer si nabira kondicijo za streljanje. Kadar le utegne, pa zleze na kakšen večji hrib. Takole zadovoljen je bil pred kratkim na Pokljuki, kjer ga je očarala prekrasna zasnežena narava in je užival v kraljevskih razgledih.

Arhiv Novice Svet24.
Rajmond Debevec sneg rad okuša peš.