Sodnik Thomas Barrett mu je tudi prepovedal ponovno približevanje najstniku.

Prijel za spolovilo

Novo zaslišanje v primeru nekdanjega zvezdnika serije Hiša iz kart bo 4. marca, vendar lahko poteka brez 59-letnega Kevina Spaceyja. Ta je sodišče prosil, da ga ne bi bilo niti danes na prvem zaslišanju zaradi negativne publicitete, vendar je sodnik to prošnjo zavrnil.

Zaradi domnevnega otipavanja takrat 18-letnega fanta, ki je delal v baru, je televizija Netflix "ubila" Spaceyjev karakter v slavni seriji o ameriškem predsedniku Franka Underwooda, slavni igralec pa od takrat naprej ni dobil nobene druge vloge.

Spacey je pred kratkim na YouTubu objavil videoposnetek, v katerem se z glasom Underwooda zagovarja in zanika očitana mu dejanja.

Spaceyja je šele novembra 2017 javno obtožila mati 18-letnika nekdanja voditeljica lokalne televizije Heather Unruh. Fant je poleti 2016 delal v lokalu Club Bar kot čistilec miz in Spacey naj bi mu naročil nekaj pijač in ga potem pijanega prijel za spolovilo.

Fant je dogodek kasneje opisal svojemu dekletu, ki mu ni verjela, vendar je besede podkrepil s fotografijo Spaceyja in njegove roke blizu nevarnega območja.