Na Tajsko

Špele Grošelj ne ustavijo niti tropske nevihte

Eva Jandl
8. 1. 2019, 06.55
Deli članek:

Medtem ko turisti množično bežijo s tajskih otokov zaradi tropskih neviht, se Špela Grošelj s svojim Gregorjem tja odpravlja na počitnice.

Osebni arhiv
Špela se tropskih neviht, ki pustošijo po Tajski, prav nič ne boji.

Čeprav vsi svetovni mediji poročajo o hudih tropskih nevihtah, to Špele ne ustavi, da ne bi odpotovala na dopust. »Gre za tropsko nevihto, ki je čez teden dni, ko bova z Gregorjem pripotovala na Tajsko, že ne bo več,« pravi. »Če bi se zgodil cunami, potem verjetno ne bi šla. A kadarkoli sem v eksotične kraje odpotovala z Gregorjem ali s prijateljicami, se je tisti teden nekaj dogajalo: izbruhnil je vulkan ali pa je divjala strašna nevihta, vendar običajno niti nisem vedela, da se je kaj zgodilo, ko sem pripotovala tja na počitnice. Tako da sva se z Gregorjem odločila, da greva na Tajsko, saj je to najin težko zasluženi dopust, ki ga res potrebujeva,« se Špela neobremenjeno veseli celih 15 dni, ki jih bo preživela na soncu.

Nejc Simšič
Špela Grošelj komaj čaka na nove počitnice s svojim postavnim fantom Gregorjem Kirschem.

Njene bližnje zelo skrbi

Medtem ko je Špela brezskrbna, pa njeni bližnji niti najmanj niso brez skrbi. »Včeraj so mi prijatelji in sorodniki ves dan pošiljali članke o dogajanju na Tajskem in naju pozivali, naj paziva. Hvaležna sem za vsa opozorila in zavedam se, da se z naravo ni za igrati, ampak mislim, da ni tako hudo.«

Sicer je res, da tajske oblasti evakuacije niso odredile, čeprav so ob tropski nevihti napovedani kar sedem metrov visoki valovi. Turisti so preplašeni in množično bežijo iz Tajske, toda Špela se že pripravlja na oddih. »Popolnoma sem neobremenjena, komaj čakam, da odpotujem!« Dopust je Špelina priprava na naporno leto, ki jo čaka, saj obljublja veliko novega na glasbenem področju in hkrati za zdaj skrivnosten projekt, za katerega mora biti nadvse spočita.