NASTOPAJOČI

Letos v evrovizijski boj večinoma neznani obrazi

N.S.
6. 1. 2019, 21.19
Deli članek:

TV Slovenija je objavila seznam desetih izbranih izvajalcev, ki se bodo predstavili na Emi 2019. Eden izmed teh srečnežev bo na koncu osvojil vozovnico za Tel Aviv, kjer bo 14., 16. in 18. maja 2019 potekala 64. Pesem Evrovizije 2019.

Marko Vavpotič / M24.si
Lea Sirk je bila v štiričlanski komisiji.

Ljubitelji Evrovzije so pred kratkim izvedeli imena letošnjih desetih nastopajočih in za večino izvajalcev vprašali: »Kdo je pa to?«

A saj veste, kako je, vsem je treba dati priložnost in sveži obrazi na glasbeni sceni nikoli ne škodijo. Štiričlanska izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2018 Lea Sirk, muzikologinja in vodja založniške dejavnosti Mojca Menart, glasbeni urednik in urednik glasbenega uredništva Vala 202 Žiga Klančar ter urednik izbora Ema – Pesem Evrovizije 2019 Aleksander Radić, je med 103 prijavami izbrala deset pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na izboru Ema 2019.

KDO BO KOGA?

In kdo so srečni izbranci za Emo 2019? Fed Horses, Inmate, Kim, Lumberjack, Okustični, Raiven, Renata Mohorič, René, Ula Ložar ter Zala Kralj & Gašper Šantl. Izmed vseh desetih izbranih izvajalcev izstopajo le tri pevke, in sicer akademska glasbenica Raiven, ki je na Emi sodelovala že dvakrat, lani pa jo je celo vodila, mlada pevka Ula Ložar, ki je sodelovala na Junior Evrovziji, ter Renata Mohorič, ki se je spomnimo iz šova Znan obraz ima svoj glas. Opazili smo tudi glasbenika Mateta Brodarja, ki je pred leti ustvarjal v priljubljenem duetu Da Phenomena. Vsi preostali izvajalci pa so javnosti večinoma neznani, ker pomeni, da se nam letos obeta tudi boj, kdo bo najbolj osvojil gledalce in ostal na glasbeni sceni.

IZVAJALCI ZNANI, OSTALO ŠE SKRIVNOST

Glede Eme je znano, da se ves čas vrtijo številne skrivnosti, škandali, novice, vroče debate in vse, kar spada k evrovizijskemu cirkusu, ki si ga ljudstvo tako zelo želi. A Televizija Slovenija je za zdaj vrgla le eno kost, ko je razkrila tekmovalce, ostalo – tudi kdo bo vodil Emo – pa še ostaja skrivnost.