Kaj je prva stvar, ki se je spomnite v življenju?

Mislim, da so moji prvi spomini povezni z vrtcem, neverjetno dobro se spomnim vsega, prijateljev, prve ljubezni, vzgojiteljic, iger, nagajivosti, mame, ki je prihajala po službi pome, bermud, popackanih z barvami, dokolenk, potolčenih kolen …

Kateri je vaš najljubši letni čas?

Jesen, ker je tako raznolika in tako raznobarvna. Ker je lahko še topla od poletja, ker je pisana, odeta v rumene, rdeče, rjave barve, ker je včasih vetrovna in kuštra lase ter mede misli in ker je lahko tudi hladna, deževna, meglena.

Katera je vaša najljubša knjiga?

Težko bi rekla, ker jih je veliko, nazadnje me je očarala Vojnovićeva Figa, obožujem pa tudi Paula Austerja, pa Murakamija. Pred časom sem na podobna vprašanja odgovarjala, da je moja najljubša knjiga Bog majhnih stvari Arundhati Roy, kar tudi drži.

Kateri je vaš najljubši film oziroma serija?

Film zagotovo Hudičevka v Pradi, videla sem ga že ničkolikokrat, na prvem mestu najljubših serij pa kraljuje vedno druga, trenutno je to miniserija The Night Of, pred njo je to mesto zasedala Deklina zgodba, še prej Downton Abbey, čisto na začetku pa zagotovo španska mladinska nadaljevanka Modro poletje.

Kaj je bila največja laž, ki ste jo prebrali ali slišali o sebi?

Ha, da hodim s Tilnom Artačem, ki ga takrat sploh nisem poznala.

Katere hrane in pijače ne marate?

Vse imam rada, res, nisem izbirčna.

Kaj bi bilo treba nujno prepovedati?

Človeško neumnost in zlobo.

Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi …?

… zagotovo kaj naredila drugače, a bistvenih stvari ne bi spreminjala.

Kaj je vaš življenjski moto?

Ne bi ravno rekla, da imam svoj moto, zagotovo pa si želim in se zavzemam, da bi bilo v družbi, v kateri živim, več empatije, strpnosti, sprejemanja, solidarnosti, sodelovanja.

Koga od znanih bi si želeli spoznati?

Včasih se poigravam z mislijo, da če bi lahko spoznala kogarkoli, bi to bil zagotovo John Lennon, ne vem točno, zakaj, ampak od nekdaj me je fasciniral.