Ljubavnici

Glasbeniki navdušeni nad okrašeno Ljubljano in kuhancem

Teja Pelko
30. 12. 2018, 21.31
Deli članek:

December je za mnoge najlepši čas leta, to pa velja tudi za vse bolj popularne Ljubavnice.

last izvajalcev
Fantje se za božič skrivno obdarujejo in pri tem prav tekmujejo, kdo bo podaril kaj bolj bedastega, na račun česar se potem smejijo še mesece.

Fantje so kljub zelo napornemu urniku našli nekaj časa za družino in počitek, a novo leto bodo znova preživeli delavno.

En prost dan so si vzeli čas tudi za obisk naše prestolnice. Ta je nanje naredila fantastičen vtis. »Res je zelo lepo okrašeno, vzdušje je pravo, vsi so srečni in veseli. Tudi kuhano vino je izjemno dobro,« so praznično Ljubljano pohvalili mladeniči.

Razkrili pa so nam tudi, kakšna je njihova tradicija za decembrske praznike. »Pri nas imamo pravilo, da se večer pred božičem ne dela. Tako imamo čas za družino in praznujemo v družinskem krogu. Po navadi se gre po večerji k maši in potem zjutraj odpiramo darila. To je res lepo. Želimo si, da bi bilo več takšnih praznikov. No, mi imamo eno posebnost. Z bendom vedno pripravimo skrivno obdarovanje za božič. Vsak izžreba eno ime in potem tej osebi podari nekaj neumnega. Prav tekmujemo v tem, kdo bo podaril kaj bolj bedastega, in se potem smejimo še mesece,« so nam povedali fantje.  

Ljubavnici si bodo leto 2018 zapomnili kot najboljše leto do zdaj. Izdali so tri nove pesmi, ki jih je publika lepo sprejela, zelo zaželeni so bili tudi na odrih. »Mi smo najsrečnejši na odru in letos so nam bile zvezde naklonjene. Nastopali smo ob četrtkih, petkih, sobotah, nedeljah … Sploh ne vemo, kakšno je točno število nastopov, ampak številko 100 smo presegli že septembra. Razprodani pa smo vse do aprila 2019, kar je največja pohvala za glasbenika. Pesem Oko zeleno je bila nominirana za hit leta, začeli smo nastopati po Sloveniji. Hvaležnost bi težko opisali z besedami, a leto 2018 je bilo za nas res fantastično. Želimo si, da bi se leto 2019 končalo z enakim povzetkom,« so nam o uspehih povedali člani skupine, ki si po duetu z Luko Basijem želijo še sodelovanja s Slovenko. V studio bi se najbolj želeli »zapreti« z Ines Erbus.