Izranci za izbor Eme

Kdo se bo boril za nastop na Evroviziji? To je deset izbrancev

R.T.
27. 12. 2018, 20.47
Posodobljeno: 27. 12. 2018, 20.53
Deli članek:

O dveh superfinalistih bo najprej odločala strokovna žirija, o zmagovalcu pa izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Profimedia
Evrovizija 2019 bo v Tel Avivu: Izraelka Netta Barzila je v Lizboni zmagala s pesmijo Toy.

RTV Slovenija je objavila seznam desetih izbranih izvajalcev, ki se bodo februarja prihodnje leto predstavili na Emi 2019 in se potegovali za vstopnico, ki pelje meseca maja v Tel Aviv, kjer bo potekal izbor za pesem Evrovizije, tokrat že 64. po vrsti.

Na razpis so prispele 103 prijave. Štiričlanska izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2018 Lea Sirk, muzikologinja in vodja založniške dejavnosti Mojca Menart, glasbeni urednik in urednik glasbenega uredništva Vala 202 Žiga Klančar ter urednik izbora Ema-Pesem Evrovizije 2019 Aleksander Radić, je nato izbrala deset pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na izboru Ema 2019.

Kot ob tem poročajo na RTV Slovenija, bomo na izboru slišali deset pesmi. O dveh superfinalistih bo najprej odločala strokovna žirija, o zmagovalcu pa izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. 

In kdo vse bo nastopal na Emi? Fed Horses, INMATE, Kim, Lumberjack, Okustični, Raiven, Renata Mohorič, René, Ula Ložar, Zala Kralj & Gašper Šantl.