Tanja Zajc Zupan

FOTO: Glavne praznične jedi pri njih pripravlja mož

T.P.
23. 12. 2018, 08.05
Deli članek:

Tanja Zajc Zupan, ena naših najboljših citrark, in kantavtor Stane Vrbek - Sten sta se v tem predprazničnem času odločila obdarovati svoje oboževalce in jim obenem zaželeti vse najboljše.

Mediaspeed
Tanja Zajc Zupan

In to s tistim, kar najbolje znata in za kar živita – z glasbo – z novo pesmijo, nadvse primerno za to obdobje. Skladba ima naslov Srečen božič in srečno novo leto. Kako bo ta praznika preživela Tanja, kdo bo pri njih letos spekel potico in česa se najbolj veseli v letu, ki prihaja?

Bližajo se božično-novoletni prazniki. Kateri je vaš najlepši spomin na to obdobje?

Iz bližnje preteklosti je bilo to pred 11 leti, ko smo bili z družino na Kubi, v skromni vasici Baracoa. Vse je bilo zelo preprosto in skromno, vendar je bilo lepo, ker smo bili skupaj. 

Kateri je pri vas glavni dobri mož in s čim se po navadi obdarujete?

Praznujemo samo svetega Miklavža. On je tudi edini, ki pri nas nosi darila. Po navadi za družino kupim kakšna oblačila, pa kaj, za kar vem, da si kdo želi. Prijatelje obdarujem z bioizdelki, ki jih kupim na kmetiji pri sestri Iris. Letos bodo to čemažev pesto, smrekovi vršički, bezgov in jabolčni sok …

Osebni arhiv
Tanja si vzame čas za okrasitev doma in peko piškotov ter potice, pri darilih pa ne pretirava.

Kako poskrbite za okrasitev doma? 

Trenutno smo brez novoletne smrekice, ker je pred dvema letoma razpadla, je pa druge okrasitve precej. Rada okrašujem in je vsako leto kakšna nova variacija. 

Kako boste preživeli sveti večer in kako silvestrovo? 

Na sveti večer imamo najprej koncert v Eko resortu v Kamniku, kjer bom nastopila s pevko Tejo Saksida in Sten bendom. Mašo bo vodil legendarni župnik Pavle Juhant. Se že veselim, ker je na ta večer vedno zelo dobra energija. Za silvestrovo pa sem najraje doma pod »dekco« z domačimi.

Kaj je po navadi na vaši mizi na sveti večer in silvestrovo?

Mož kuha glavne jedi. Oba večera imamo najprej predjed, kakšen namaz ali solato z ananasom, za glavno jed je pogosto polnjen piščanec. Ker sem vegetarijanka, meni pripravi morske jedi. Hči Ana se je letos ponudila, da bosta s fantom spekla potico. S sinom Domnom pa bova spekla medenjake, linške in čokoladne piškote.

Ste si zadali kakšne novoletne zaobljube?

Hm, ta mesec res malo več razmišljam o sebi. No, spet sem si rekla, da bom začela telovaditi in bolj zdravo jesti. 

Česa se v prihajajočem letu najbolj veselite?

Upam, da nama bo z možem uspelo obiskati Rim in Pompeje.

Osebni arhiv
Tanja zelo rada raziskuje svet. Lani spomladi je z možem Bogdanom s seznama odkljukala še eno od želenih destinacij – Romunijo.