Zgodovinsko

VIDEO: Slovencu v nemškem šovu za las ušla zmaga

T.P.
18. 12. 2018, 21.37
Deli članek:

Benjamina Dolića smo leta 2010 spoznali v prvi sezoni šova Slovenija ima talent. Takrat je gledalce navdušil predvsem kot imitator legendarnega Michaela Jacksona, kar pa ni bilo dovolj za finale.

Profimedia
Pevec je lahko z drugim mestom več kot zadovoljen.

A Dolić ni vrgel puške v koruzo in je še naprej zavzeto sledil svojim sanjam. Letos se je odločil, da se preizkusi še v tujini. 

Prijavil se je v nemško različico šova The Voice in s svojimi vokalnimi sposobnostmi se mu je uspelo prebiti vse do finala. V njem se je predstavil s pesmijo She's Out of My Life Michaela Jacksona, s svojo mentorico Yvonne Catterfeld je zapel pesem zasedbe Radiohead Creep, oder pa si je delil tudi z zvezdniško gostjo – s švedsko glasbenico Zaro Larsson sta odpela njen hit Ruin My Life. 

Profimedia
Podpis Benjamin se je izvrstno izkazal v nemškem šovu The Voice.

Čeprav je Benjamin s svojimi nastopi navduševal vso sezono šova, pa je na koncu pristal na nehvaležnem drugem mestu, kar je sicer še vedno vrhunska uvrstitev in tudi največji uspeh za kateregakoli našega izvajalca v tujih pevskih šovih. Premagal ga je zgolj Samuel Rösch, ki je prejel 54,89 odstotka vseh glasov. Benjamin jih je osvojil 16,60 odstotka, kar je zadostovalo za drugo mesto.

Slovenci v tujih šovih

Kar nekaj Slovencev je v tujini že opozorilo nase. Filip Kržišnik in Blaž Slanič (F&B Acrobatics) s svojimi spretnostmi navdušujeta po vsem svetu. Zmagovalka oddaje Slovenija ima talent 2010 Lina Kuduzović je s svojim glasom veliko pozornosti pritegnila leta 2015 v tretji sezoni šova Švica ima talent, kjer se je uvrstila med pet najboljših, leta 2017 pa ji je v nemški različici šova The Voice Kids zmaga za las spolzela iz rok. Pevki Maji Založnik, ki se je doma predstavila v številnih pevskih šovih talentov, pa se je v nemškem šovu The Voice of Germany uspelo prebiti med devet najboljših. Plesalec Jernej Kozan in člani akrobatske skupine Dunking Devils so s svojim talentom navduševali gledalce v hrvaškem šovu Supertalent, a so obstali v polfinalu.