Slavni kreator

Modni oblikovalec nima časa za internet

T.P.
13. 12. 2018, 21.02
Deli članek:

Nemški oblikovalec, ki svoje zamisli uresničuje za modne hiše Chanel, Fendi in Karl Lagerfeld, pred kratkim pa je s 16-letno hčerko legendarne manekenke Cindy Crawford, Kaio Gerber, lansiral novo kolekcijo za Pumo, je – kar zadeva sodobno tehnologijo – ostal ujet v nekem drugem, preteklem času.

Reuters
Karl Lagerfeld

Pravi, da je preveč zaseden z igranjem s svojo mačko Choupette – za katero je nekoč dejal, da bi se z njo poročil, če bi bilo to legalno –, da bi nenehno pregledoval družbeno omrežje Instagram, pa tudi sicer na medmrežju ne preživi veliko časa.

Lagerfeld je večkrat lagal glede svoje starosti in trdil, da je mlajši, kot je, večkrat pa je tudi spreminjal preteklost svojih staršev. Rodil se je v Hamburgu v družini bogatega poslovneža, ki se je ukvarjal z uvozom kondenziranega mleka.

»Mislim, da je to super stvar, vendar imam pomočnike, ki me obveščajo o stvareh, ki jih nisem videl. Jaz nimam časa za to. Ne hodim na internet, ne hodim na facebook. Moram skicirati, moram se igrati s svojo mačko Choupette, moram spati. Dan je prekratek za vse to,« je modni oblikovalec povedal za The Cut.

Karl Lagerfeld očitno res ni dobro seznanjen s sodobnimi tehnologijami, saj je na vprašanje novinarja, kakšen se mu zdi Chanelov instagram, ki ima 31 milijonov sledilcev, odvrnil: »Ne vem niti, kako je videti.«

Zato pa zelo dobro ve, kako so videti znani obrazi. Zaradi nediplomatskega komentiranja njihovega videza si je nakopal tudi precej jeze. Največ leta 2012. Februarja s tem, ko je za pevko Adele dejal, da je malo preveč debela, julija pa, ko je za sestro Kate Middleton, Pippo, rekel, da mu ni všeč njen obraz in da bi vedno morala kazati samo hrbet.