KRALJEVI DVOR

Meghan bo po novem prepuščena sama sebi

Sonči Nered Čebašek
11. 12. 2018, 20.45
Deli članek:

Tretja oseba, ki je v zelo kratkem času dala odpoved v službi pri Meghan Markle, je ena od ključnih oseb na britanskem dvoru v zadnjih 20 letih – Samantha Cohen.

Profimedia
Kjer je bila kraljica, tam je bila Samantha Cohen – tako je bilo na dvoru zadnjih dvajset let.

Ko je Harryja pred nekaj meseci zapustil njegov osebni tajnik Lane Fox, pred nekaj tedni pa Meghan še njena osebna asistentka Melissa Toubati, se je glasno špekuliralo, da je za odpoved služb kriva Meghan, ki zaposlene terorizira. Vojvodinja menda vstaja že nekaj po četrti uri, vadi jogo, nato pa že do šestih zjutraj pošlje več elektronskih sporočil, na katera pričakuje odgovore takoj. Neumorno naj bi osebje gnjavila tudi čez vikend. Temu primerno se je Meghan prijel vzdevek »Duchess Difficult« – težavna vojvodinja, njene pretirane zahteve pa naj bi botrovale tudi Samanthinemu odhodu. Izkazalo pa se je, da to še zdaleč ne drži.

Odločna

Samantha (50) je lani, ko je bila osebna asistentka kraljice Elizabete II., sklenila, da je po dvajsetih letih čas, da si najde službo, ki je ne bo zaposlovala 24 ur na dan. Kraljico je to po pripovedovanju virov z dvora zelo užalostilo, ker Samantha ni bila le najbolj zanesljiv del kraljičine ekipe, temveč sta se tudi kot ženski zelo lepo ujeli. Vseeno pa je njeno odločitev sprejela in bi Samantha dvor že zapustila letos spomladi – če ne bi v družino prišla Meghan Markle. Ker dekle kraljičinega vnuka, princa Harryja, ni bila vešča dvornega obnašanja in je bila vzgojena v okolju s precej drugačnimi vrednotami, kot so britanske, je kraljica svojo asistentko vljudno prosila, da bi eno leto pomagala Meghan, da se bo v svoji novi vlogi čim hitreje in čim bolje znašla. Samantha svoji dolgoletni delodajalki ni dala košarice in je svojo novo službo vzela zelo resno. Ob Meghan je ves čas, najsi bo na dobrodelnih dogodkih v Londonu ali pa na potovanjih. Ob Meghan bo ostala, kot je bilo dogovorjeno, do spomladi 2019, do takrat pa bosta imeli »urjenje za bivanje na dvoru« na urniku kot doslej – prav vsak dan.

Profimedia
Tudi niti nedavne kraljeve turneje po Avstraliji in Novi Zelandiji so bile v rokah Samanthe Cohen.