Uspeh

Slovenski talenti, ki navdušujejo v tujini

Teja Pelko
11. 12. 2018, 20.15
Deli članek:

Potem ko so se s svojo nadarjenostjo izkazali v domačih logih, so se nekateri od njih podali osvajat še tuje.

Mediaspeed
Jernej Kozan

Najbolje gre pri tem Filipu Kržišniku in Blažu Slaniču (F&B Acrobatics), saj s svojimi spretnostmi navdušujeta po vsem svetu.

Zelo uspešna je bila tudi zmagovalka oddaje Slovenija ima talent 2010 Lina Kuduzović. Leta 2015 je namreč v tretji sezoni šova Die grössten Schweizer Talente (Švica ima talent) s skladbo Footprints In The Sand Leone Lewis prišla naravnost v polfinale, tekmovanje pa je končala v finalu med petimi najboljšimi. Leta 2017 je v nemški različici šova The Voice Kids ravno tako prišla do finala, zmaga pa ji je ušla le za las. Pevka Maja Založnik, ki se je doma predstavila v številnih pevskih šovih talentov, pa se je izvrstno odrezala tudi na odru nemškega pevskega šova The Voice of Germany, saj se ji je uspelo prebiti med devet najboljših. 

Letos naše barve v tujih šovih zastopajo pevec Benjamin Dolić, plesalec Jernej Kozan in člani akrobatske skupine Dunking Devils.

Benjamin je v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent gledalce navdušil predvsem kot imitator legendarnega Michaela Jacksona, zdaj pa navdušuje v nemškem šovu The Voice. Z interpretacijo pesmi Can't Help Falling in Love Elvisa Presleyja se mu je uspelo uvrstiti celo v finale, ali mu bo uspel veliki met, pa bomo izvedeli že naslednjo nedeljo. 

Mediaspeed
Bejamin Dolić

Kozan je Slovenijo navdušil leta 2015 v oddaji Slovenija ima talent in postal tudi – za zdaj – edini neglasbenik, ki je osvojil glavno nagrado. Letos pa se je očitno odločil, da bo navdušil tudi Evropo. Pretekli teden je žal izpadel iz hrvaškega šova Supertalent, kjer je sicer navdušil gledalce in žirijo, a se mu v finale ni uspelo uvrstiti. Zdaj pa tekmuje še v nemški različici šova, kjer pa je na odru plesal v paru, z balonom. 

V polfinalu hrvaškega šova Supertalent so obstali tudi člani akrobatske skupine Dunking Devils, ki pa so vanj uvrstili z zlatim gumbom. 

Mediaspeed
Dunking Devils