Počuti se kot breme

Mlada zvezdnica Sodobne družine zaradi hudih zdravstvenih težav razmišljala o samomoru

R.T.
11. 12. 2018, 10.53
Posodobljeno: 11. 12. 2018, 12.22
Deli članek:

Ameriška zvezdnica je opisala, kako je po opravljeni že drugi presaditvi ledvice razmišljala predvsem o samomoru.

Reuters
Sarah Hyland

Sarah Hyland, 28-letna zvezdnica televizijske serije Sodobna družina, je v intervjuju za revijo Self spregovorila o displaziji ledvic in težkih trenutkih, ki jo ob tej prirojeni nepravilnosti spremljajo skozi vse življenje. Ko je bila stara 21 let, je njeno telo zavrnilo ledvico, ki ji jo je daroval njen oče. Na srečo je bil za darovalca ustrezen tudi njen brat.

»Skozi vse življenje sem bila nekomu breme,« je dejala v ponedeljkovem intervjuju, v katerem je razkrila, da je zaradi displazije ledvic, ki lahko privede do motenj v delovanju organa, prestala že več operacij, ob tem pa da se je počutila kot popolna zguba. Pred dvema letoma, ko je njeno telo začelo zavračati očetovo ledvico, je pristala na dializi. Že med zdravljenjem, ji je rešilno bilko ponudil brat, ki je prav tako ustrezen darovalec. »Ko ti družinski član da novo priložnost v življenju, ki pa se ne uresniči, se skorajda počutiš, kot da si kriv sam. Nisi. Ampak počutiš se tako. Dolgo časa sem razmišljala o samomoru, ker nisem želela, da bi podobno kot očeta na cedilu pustila še brata,« je pojasnila.

Profimedia
Zvezdnici serije Sodobna družina Mira Sorvino in Sarah Hyland.

Danes srečna

Kljub temu, da se je skozi vseh 26 let življenja počutila, kot da je nekomu breme, pravi, da je zdaj »pomirjena.« »Cvetim. Izjemno zadovoljna sem s svojim življenjem,« je dodala. Ob ponedeljkovi objavi intervjuja je na družabnem omrežju zapisala, da upa, »da se bodo lahko s tem poistovetili tudi drugi in da se bodo počutili, kot da niso sami. Tisti, ki na srečo tega niso doživeli, pa da se bodo naučili kaj novega in bodo vsaj za trenutek hvaležni za svoje zdravje

Hylandova trpi tudi za endometriozo, kroničnim bolezenskim stanjem, kjer tkivo, ki sicer tvori notranjo plast maternice, raste tudi izven maternične votline v drugih delih telesa, s tem pa povzroča intenzivno bolečino. »Rodila sem se s toliko zdravstvenimi težavami, da mi je mama dejala, da nikoli ne bom imela normalnega življenja,« pa se je igralka lani odzvala na kritike glede njenega videza na fotografiji, ki jo je objavila na instagramu. Dejali so, da je videti, kot da želi promovirati anoreksijo. »Z objavo sem želela povedati, da si nihče ne bi smel prizadevati za takšen videz. Nimam nadzora nad tem, kako izgleda moje telo,« je še odvrnila.