KRALJEVI DVOR

Camillo dvor izkorišča na polno

Sonči Nered Čebašek
11. 12. 2018, 06.55
Deli članek:

Britanska kraljeva družina je zelo številna, a v letošnjem predprazničnem času bi jo morali še povečati.

Profimedia
Camilla je otroke presenetila z živima severenima jelenoma.

Številnim dogodkom, posebej dobrodelnim, ki se dogajajo v času pred novoletnimi prazniki, bi člani kraljeve družine po pravilu morali prisostvovati, saj so častni pokrovitelji več tisoč organizacij. Toda v teh dneh jim na dvoru kar ne uspe sestaviti urnika, po katerem bi naloge med družinske člane pravično razdelili.

Vsi odsotni

Še lani se je kljub uradni upokojitvi kraljičin mož princ Phillip udeležil več kot desetih dogodkov. Letos je pri 97 letih svoj zasluženi počitek vzel povsem resno in ne gre nikamor. Kraljica Elizabeta ima po sprejemu za tuje diplomate, ki je bil pred nekaj dnevi v Buckinghamski palači, še nekaj državniških obiskov, zato je bila druge dogodke prisiljena postaviti na stran. Prestolonaslednik princ Charles je moral nepričakovano odpotovati v Združene države Amerike, da je kot predstavnik britanske kraljeve družine prisostvoval na pogrebu nekdanjega predsednika Georgea Busha starejšega. Drugi v vrsti za prestol, princ William, je z ženo Kate odpotoval na Ciper, kjer sta na obisku pri pripadnikih kraljevega vojnega letalstva, tretji v vrsti za krono, princ Harry, pa je ves čas ob svoji noseči soprogi Meghan, ki ji trenutno, kot kaže, ni do pojavljanja v javnosti.

Polno zaposlena

No, in ker je edina na voljo Charlesova žena Camilla, je večina dogodkov v Londonu padla na njena ramena. Vojvodinja Cornwalska ima na dnevnem redu kar po tri dogodke, a na vsakega pride dobre volje in do pičice urejena. 

Profimedia
Vojvodinja je jelko okrasila s pomočjo otroških ročic.

Čeprav je z obveznostmi zasuta, je v svojem domu, palači Clarence House, pripravila tudi tradicionalno srečanje z ubogimi otroki. Bogato jih je pogostila in vključila v okraševanje božične jelke. Da je bilo veselje otrok še večje, jim je za presenečenje pred hišo pripeljala še dva severna jelena, da so ju otroci lahko božali. Kljub obilici dela, ki ga ima Camilla, je prav njen letošnji sprejem otrok pri njej doma trajal dlje kot kadarkoli. Rajali so namreč skoraj štiri ure, ob odhodu pa je Camilla vsakega otroka posebej objela, obdarila in poljubila.