Bogastvo

FOTO: Čigava je razkošna poroka, na kateri sta tudi Beyonce in Hillary?

R.T.
10. 12. 2018, 09.31
Posodobljeno: 10. 12. 2018, 10.14
Deli članek:

Številni vplivni in slavni na razkošen način praznujejo poroko hčerke najbogatejšega Indijca.

Reuters
Nekdanja kandidatka za predsednico ZDA Hillary Clinton z Isho (levo) in njeno mamo.

Mnogo slavnih in vplivnih ljudi, vključno s priljubljeno pevko Beyonce in političarko Hillary Clinton, se te dni mudi na dnevih razkošnih proslav, pred poroko najbogatejše dedinje na indijskem polotoku Ishe Ambani.

Reuters
Osvetljena mestna palača v mestu Udaipur, kjer bo potekala ena izmed zabav med proslavljanjem poroke Ishe Ambani.

27-letna Isha Ambani, hči predsednika uprave več kot sto milijard ameriških dolarjev težkega konglomerata Reliance Industries Mukesha Ambanija, bo v indijski finančni prestolnici Mumbaj, v sredo omožila 33-letnega ženina Ananda Piramala, sina indijskega milijarderja Ajaya Piramala. Nevesta, ki je diplomirala leta 2014 na ameriški univerzi Yale, je članica uprave dveh podjetij znotraj poslovnega imperija njenega očeta.

Reuters
Družina Ambani leta 2013. Isha je druga z leve, njen oče na skrajni desni.

A proslavljanje poroke, ki bo združila dve izmed najbogatejših družin v sicer revni Indiji, se je začelo že pretekli konec tedna. Na proslavah pa je bilo opaziti mnogo slavnih in vplivnih ljudi, med drugimi tudi priljubljena pevka Beyonce, ameriška političarka in nekdanja kandidatka za predsednico ZDA Hillary Clinton, sin avstralsko-ameriškega medijskega mogula James Murdoch, indijska igralka Priyanka Chopra ter mnogi drugi vplivni indijski industrialci in poslovneži.

Profimedia
Bollywoodska zvezdnica Priyanka Chopra z zaročencem, prihaja na poročno zabavo.

Družini Ambani in Clinton imata sicer že več kot 18-letne povezave, njuni člani pa so se srečali tako v Indiji kot drugod, poročajo indijski mediji. Marca letos, ko je Hillary Clinton govorila na konferenci v Mumbaju, je z Ambaniji večerjala pri njih doma, v njihovi 27-nadstropni vili, enem izmed najdražjih domov na svetu.

Profimedia
Hillary Clinton z zakoncema Ambani.

V Indiji živi v revščini skoraj tretjina od 1,4 milijarde prebivalcev. Ti na dan zaslužijo manj kot 33 rupij, kar znese približno 40 evro centov.

Reuters
Osvetljena mestna palača v mestu Udaipur, kjer bo potekala ena izmed zabav med proslavljanjem poroke Ishe Ambani.

Isha in Anand sta se zaročila v luksuzni vili Villa D'Este v Italiji. Na zaroki je bilo prisotnih 600 gostov, igral pa jima je kantavtor John Legend.