Miroslav Škoro

Glasbenik je bil eno uro klinično mrtev

T.P.
7. 12. 2018, 06.50
Deli članek:

Za Miroslavom Škorom so najtežlji trenutki njegovega življenja. Zdravniki so mu namreč pred tremi meseci diagnosticirali zamašitev krvnih žil.

Igor Kelčec
Glasbenika so konec avgusta zaradi simptomov infarkta sprejeli v zagrebško bolnišnico.

Zato so mu vgradili štiri srčne zaklopke. Šestinpetdesetletni pevec je zdaj povedal, kako je doživljal vse to.

»Klinično sem bil mrtev eno uro. Nisem videl nobene luči, nobene žarnice, nihče ni prišel do mene,« je Škoro dejal za Exkluziv.

Miroslav se je sicer komaj tri mesece po zahtevni in tvegani operaciji že vrnil k tistemu, kar najraje počne v življenju – h glasbi. Za njim je že tudi prvi nastop. Čeprav se je njegovo življenje navzven vrnilo v stare tirnice, pa Škoro pravi, da ni isti, kot je bil prej. »Ta izkušnja me je spremenila. Rekel bi, da imam zdaj razumevanje celo za neumnosti. Preživel sem, hvala bogu – pa tudi zdravnikom. Še posebej sem hvaležen zdravniku Hrvoju Gašparoviću, ki je s svojo ekipo zdravnikov vodil operacijo. Ta profesor je v svojih rokah držal moje srce. Zaustavil ga je, po eni uri pa ga je ponovno oživel,« je povedal Škoro.

M24/Marko Vavpotič
Škoro se je že vrnil na oder.

Miroslav je ob tem ljudem na srce položil, da hodijo na redne preglede. »Tako kot na tehnični servis vozite avto, morate skrbeti tudi zase. Ne gre za neko veliko filozofijo. Če pride do okvare avtomobila, za katerega obstajajo rezervni deli, ga boste popravili in se potem naprej vozili z njim, kajne?« je dejal Škoro.