Razdor na dvoru

Tašča princa Williama prekinila dolgoletni molk

Sonči Nered Čebašek
5. 12. 2018, 20.15
Deli članek:

Kraljevski snahi Kate Middleton in Meghan Markle sta po pričevanju virov z dvora sprti, a očitno so se njuni napeti odnosi razširili naprej – na njuni materi. No, vsaj na Carole Middleton, ki se menda počuti zapostavljeno.

Reuters
Nekdaj je bila Carole (v modrem) na dvor pogosto vabljena.

Gospa Middleton velja za uglajeno damo z visokimi moralnimi standardi. Spretna poslovna ženska, ki je ustvarila milijonski imperij, tako statusa svoje najstarejše hčerke, ki je postala soproga britanskega prestolonaslednika, nikoli ni izkoristila. Prav nasprotno: čeprav je popolnoma jasno, da bi njenemu podjetju z izdelki za rojstnodnevne zabave Party Pieces na moč koristilo, če bi se njegovo ime pojavljalo v zvezi s kraljevo družino, gospa v zadnjih 15 letih za medije ni spregovorila in s tem je dokazala popolno diskretnost.

Popoln obrat

Ob tridesetletnici svojega podjetja pa je gospa Middleton dala kar dva obsežna intervjuja za britanski reviji. A ker ni odgovarjala le na vprašanja o poslovnih zadevah in skrivnostnih njenega uspeha, temveč tudi o svojih otrocih, vključno s Kate, so ugibanja, da je ozadje le globlje od promocije, na mestu. Že od spomladi oziroma od poroke svaka njene hčerke, princa Harryja, z Meghan Markle se je namreč špekuliralo, da je Carole ljubosumna na Dorio Ragland, ki je v času svojega obiska v Londonu bivala kar na dvoru in se družila s kraljico. Ker je tašča princa Harryja zdaj povabljena tudi h kraljici na božično zabavo, se je Carole menda odločila opozoriti nase. Ali je manever uspel in bosta Carole in njen soprog Michael Middleton za praznike na dvoru, pa bo seveda jasno kaj kmalu.