KRALJEVI DVOR

Harry in Meghan bosta spet prekršila strogo tradicijo

Sonči Nered Čebašek
4. 12. 2018, 09.47
Posodobljeno: 4. 12. 2018, 10.05
Deli članek:

Dojenček vojvode in vojvodinje Sussekške se bo rodil šele aprila 2019, a ima že izbrana botra in botrico, ki pa nikakor nista v skladu s pravili, ki jih določa britanski dvor.

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry.

Tradicija v britanski kraljevi družini je namreč, da so krstni botri otrokovi bližnji ali daljni sorodniki, druga sprejemljiva možnost je, da gre za aristokrate iz drugih družin, tretja pa, da gre za ožje prijatelje Windsorjev ali Mountbattenov – torej po liniji kraljice Elizabete II. ali njenega soproga princa Philipa. V navadi je tudi, da je botrov in botric vsaj pet. Če vzamemo za primer zadnji krst kraljevega dojenčka, princa Louisa, ki je bil letos poleti – njegovih botrčkov in botric je bilo kar šest: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, lady Laura Meade, Robert Carter in Lucy Middleton.

Dva nenavadna

No, princ Harry in njegova soproga Meghan Markle pa sta se odločila, da bosta krstni boter in botrica filmski zvezdnik George Clooney in njegova soproga Amal, ki velja za najbolj ekstravagantno odvetnico na svetu.

Reuters
George in Amal Clooney

Zvezdniški par ne izpolnjuje nobenega od prej naštetih pogojev za botrstvo, sta pa preverjeno najboljša prijatelja Harryja in Meghan. Princ in igralec sta občasno prijateljevala že skoraj desetletje, in ko sta se izvrstno ujeli še njuni soprogi, je to njune vezi seveda samo še okrepilo. Poleti so celo skupaj dopustovali v Italiji, daleč od oči javnosti, v več kot deset milijonov vredni vili Oleandra ob jezeru Como.

Profimedia
Vila Oleandra

Dopustniško domovanje zakoncev Clooney ima namreč to prednost, da je v njem in ob njem zagotovljena popolna zasebnost, tako zaradi lokacije kot varnostnih sistemov.

Povezani

Od osebja vile se je takrat izvedelo le, da sta moška na športnem igrišču ob vili vsako jutro igrala košarko, ženski pa sta se zabavali čisto na svoj način: večino časa sta se namreč ukvarjali s Cloonyjevima takrat manj kot leto dni starima dvojčkoma Alexandrom in Ello ter vzpostavili pristne prijateljske vezi, saj sta obe veliki oboževalki otrok, ki bi po besedah njunih bližnjih druženje z malčki zamenjali za zabavo v najbolj imenitni druščini.

Ženski pa druži še marsikaj drugega: obe sta aktivistki za upoštevanje človekovih pravic, zagovornici žensk, velikanski pasjeljubki in modni navdušenki z zelo podobnim okusom.

Botra je tako po vsej verjetnosti izbrala Meghan, a kot pravi Harry: »Kar Meghan želi, to Meghan dobi.«