Monaški dvor

Črni scenarij ni izpolnil pričakovanj, ljubezen cveti bolj kot kdajkoli

Sonči Nered Čebašek
30. 11. 2018, 06.52
Deli članek:

Lepi sin monaške princese Stephanie je veljal za enega najbolj zaželenih samcev na svetu. Po zaroki, februarja letos, pa so za februar 2029 z dvora uradno napovedali tudi njegovo poroko.

Profimedia
Zadnji posnetek Marie z zaročencem in princem Albertom – 16. junija

Ko je s knežjega dvora v Monaku prišlo obvestilo, da je sin princese Stephanie Louis Ducruet zaročen s svojim dolgoletnim dekletom Marie Chevallier, to niti ni bilo veliko presenečenje. Louis in Marie sta bila ob naznanitvi poroke namreč par že več kot šest let, Marie pa so na dvoru že sprejeli za članico družine in je bila navzoča na vseh za kneževino pomembnih dogodkih.

Nenavadno

Kot pred uradno zaroko se je tudi po njej Marie v paru s svojim dragim udeležila odprtja velikega monaškega cirkuškega festivala ter vseh dogodkov do junijskega televizijskega festivala, ki ga Monako tradicionalno gosti že več desetletij. A 16. junija, potem ko je prvi dan festivala pozirala skupaj z zaročencem in njegovim stricem, monaškim knezom Albertom, je Marie iz javnosti izginila kot kafra.

Profimedia
19. novembra se je Louis na balkonu palače pojavil brez zaročenke in sprožil val ugibanj

V malem Monaku in tudi širše se je med tistimi, ki spremljajo dogajanje na kraljevih dvorih, seveda povsem upravičeno ugibalo, ali to morda pomeni konec lepe pravljice.  Ko pa se je 19. novembra, na najpomembnejši dan za Monako – dan državnosti, Louis na balkonu knežje palače pojavil v družbi mame in sestre, so bile napovedi o njegovi poroki še bolj negotove.

Vse lepo

Zakaj se Marie ni pojavljala na uradnih dogodkih kneževine, sicer nihče ni pojasnil, a z napovedjo poroke čez slabe tri mesece je vendarle hitro postalo jasno, da je med zaljubljencema vse v redu. Očitno tudi ni bilo nobenega spora med bodočo nevesto in knežjo družino – za češnjo na smetani je v javnost pricurljala informacija, da je Louisu prstan za ženo pomagala izbrati mama, princesa Stephanie, ki je sinovo izvoljenko sprejela tako toplo, kot bi bila njena hči.

Pravljično

Louis in Marie sta se spoznala v visoki poslovni šoli v Parizu. Med sošolcema je preskočila iskra ljubezni, ki jima ni dopustila, da bi živela ločeno. Skupaj sta nato nadaljevala študij v Združenih državah Amerike, kjer sta diplomirala iz trženja – ona iz poslovnega, on pa športnega.

Po študiju sta se vrnila v Monako, kjer je Louis dobil službo tržnika v nogometnem klubu As Monaco, ona pa organizira kongrese in konference v prestižnem hotelu Hermitage.