Zabava

Nagradna igra: Keziah Jones prihaja v Ljubljano

T.L.
28. 11. 2018, 15.57
Posodobljeno: 28. 11. 2018, 16.03
Deli članek:

Prvič v karieri v Ljubljano prihaja blue funk mojster Keziah Jones. Koncertna poslastica se bo zgodila 2. decembra v Kinu Šiška.

Profimedia
Keziah Jones

Keziah Jones (50) je eden vodilnih kitaristov in pevcev, ki že 20 let drži vodilno mesto med glasbeniki svojega žanra. Na edinstven in skromen način mu je uspelo afrobeat svojega vzornika Fela Kutija združiti s funkom, soulom in rock'n'rollom. Svetovne uspešnice, kot so Rhythm is love, Million miles from home in My kinda girl, so osvajale lestvice po vsem svetu, njegovi redki koncerti pa so svojevrstne poslastice in najboljše zagotovilo za s funkom navdan afrožur. Keziah prihaja v spremstvu svojega novega benda, s katerim je delal na prihajajočem albumu.

S svojo edinstveno tehniko igranja je nigerijski pevec, tekstopisec, skladatelj in kitarist izumil svoj unikatni slog in žanr, ki ga je sam poimenoval kar blue funk. Njegova vzornika sta - poleg Fela Kutija, seveda - Miles Davis in Jimi Hendrix, njegova muzika pa z mešanico afriških ritmov, funka in bluesa v afrobeat prinaša unikatni moment in močan nagon, ki kar sili na ples.

Blue funk mojster Keziah Jones prihaja v Ljubljano v sklopu serije koncertov Musicology Barcaffé Sessions.  

Nagradno vprašanje: Keziah Jones v Ljubljani

Za nedeljski koncert  v Ljubljani bomo podelili dve vstopnici dvema posameznikoma, ki bosta sodelovala in pravilno odgovorila na nagradno vprašanje, ki se glasi: naštejte vsaj dva vzornika nigerijskega glasbenika Keziaha Jonesa? Odgovore na zastavljeno vprašanje posredujte na elektronski naslov redakcija@svet24.si. Nagradna igra traja od 28.11.2018 od 16. ure do 29.11. 2018 do 23.55 ure. Sodelujoči v nagradni igri se strinjajo s pogoji sodelovanja, ki so objavljeni na povezavi.