Po 37 letih

Razkrito: ko je Diana pred poroko izvedela, da jo vara, ji je Charles sporočil to ...

R.T.
26. 11. 2018, 08.30
Posodobljeno: 26. 11. 2018, 09.39
Deli članek:

Le nekaj dni pred pompozno načrtovano poroko je Diana Spencer izvedela, da jo izbranec vara s Camillo.

Profimedia
Poroka med Diano in Charlesom.

Medtem ko danes princ Charles in njegova Camilla javno (in v okviru pravil, ki veljajo za kraljevo družino) razkazujeta ljubezen in tovarištvo, je že nekako v ozadje zdrsnilo dejstvo, da je bilo njuno dolgoletno razmerje ena od večjih bolečin princese Diane. Svoje moža zares "nikoli ni imela", saj je le nekaj dni pred poroko izvedela, da jo Charles vara s Camillo. Po 37 letih pa je biografinja kraljeve družine Penny Junor razkrila vsebino sporočila, ki ga je po razkritju prepovedane ljubezenske afere in na predvečer poroke princ Charles poslal mladi Diani. 

Profimedia
Zakon, ki ni nikoli iskreno zaživel.

Nesrečno preminula princesa Diana je pred poroko s princem Charlesom leta 1981 izvedela, da jo izbranec vara s Camillo. Kljub razkritju in ohlajenemu odnosu se je, kot je znano, skrbno načrtovana poroka zgodila. Večer pred poroko pa je Charles mladi Diani poslal čustveno sporočilo, katerega namen je bil, da mlado in razočarano nevesto potolaži in ji dvigne samozavest. Diana je sicer noč pred poroko preživela ločeno od princa in v družbi sestre Jane v rezidenci Clarence House  

In kaj je Charles napisal? "Neverjetno sem ponosen nate in ko boš jutri prišla do oltarja - bom tam samo zate. Poglej jih v oči in jim pokaži vraga," je zapisal tedaj 32-letni Charles 20-letni Diani. 

Profimedia
Charles in Camilla

Junorjeva še trdi, da je Charles verjel, da je poroka napaka, ampak da mu je bilo jasno, da je za umik prepozno. "Charles ni bil prepričan, da je poroka z Diano pravilna odločitev, vendar izhoda ni bilo. Zato se je opogumljal z upanjem, da se bodo stvari spremenilo po poroki, in si nadel pogumen izraz na obraz". Kot je znano iz številnih kraljevih kronik in tudi osebnih izpovedi princese Diane, se to ni zgodilo in, kot je nekoč dejala Diana, je bil njen zakon zakon treh ljudi. 

Diana in Charles sta se poročila 29. julija 1981, razkošen obred pa si je po celem svetu ogledalo 750 milijonov ljudi in o njem govorijo še danes. 

velikanke-diana.
Diana in Charles na uradni fotografiji, kjer je Diana sedela, da bi bila videti nižja.