SPRETNA V KUHINJI

Lili Žagar potiho praznovala svoj 38. rojstni dan

Eva Jandl
19. 11. 2018, 20.14
Deli članek:

Lili Žagar in Marko Potrč se doma rada zavrtita po kuhinji. »Marko je za steake, jaz pa kraljujem pri ogljikovih hidratih,« pravi priljubljena televizijska voditeljica.

Planet TV
Lili Žagar pravi, da njena družina obožuje morje, zato se potrudijo, da poleti preživijo čim več časa ob obali, najraje pa odrinejo kar na Jadransko morje.

Pred kratkim je Lili Žagar praznovala svoj 38. rojstni dan. Mladostna voditeljica, ki ji morda niti ne bi prisodili toliko let, se s staranjem in številkami ne obremenjuje, a kljub temu rojstnih dni ne praznuje z večjimi zabavami. »Rojstnih dni nikoli ne praznujem bučno, ampak skromno, samo v krogu svojih najbližjih,« pravi mama dveh otrok, devetletnega Tilna in petletne Inje, in partnerica Marka Potrča, prav tako voditelja. Otroka za mamo darila izdelata, kaj pa ji je za rojstni dan podaril Marko, Lili ne razkrije. »Otroka sta še premajhna, da bi mi kupovala darila, mi pa vedno narišeta kakšno lepo sliko. To mi največ pomeni. In seveda objem in poljubček. Z Markom pa se obdarujeva.«

Mamina torta

Lili za svoj rojstni dan ni spekla torte, a se peke prave rojstnodnevne sladice vedno loti ob otroških praznovanjih. »Za rojstne dneve vedno spečem tortico, razen za svojega ne,« pove v smehu. Na domačo torto je namreč veže lep spomin: »Moja mami mi je vedno spekla sadno torto, ki sem jo oboževala, in vem, koliko mi je to takrat pomenilo, kako sem se tega razveselila. To veselje želim dati tudi svojima otrokoma. Resda torta ni 'instagramsko' lepa, je pa dobra in predvsem spečena iz srca ter z ogromno ljubezni.«

V družini sicer Lili ni edina, ki rada zavrti kuhalnico, v kuhinji se dobro znajde tudi Marko. »Marko je mojster za meso in njegova specialiteta so steaki. Jaz jih ne jem, otroka pa zelo rada. Jaz bolj kraljujem pri jedeh z ogljikovimi hidrati,« iskreno dodaja sladkosnedna Lili.