DUO KAMIKAZETE

Evi in Tinkari se je uresničila največja želja

Vesna Meško
18. 11. 2018, 08.00
Deli članek:

Že res, da se dekleti iz Duo Kamikazete v nedeljo nista uvrstili v finale, a zaradi tega prav nič žalostno ne zreta v prihodnost.

Sandi Fišer
Ko sta pomahali v slovo vsaka svoji športni disciplini, sta se Eva in Tinkara podali v odkrivanje športa, ki združuje gimnastiko ter fizično težavne elemente, prepletene s plesom.

Nasprotno, gledalci ste jima namreč uresničili največjo željo in poklonili zagon, da še marljivejše sledita zastavljenim ciljem.

Nemara skorajda ni gledalca, ki v vajinem nastopu ne bi prepoznal umetnosti in hkrati doumel, da gre za sila zahteven šport. To je bil ob prijavi v šov tudi vajin cilj in velika želja, kajne?

Ja, najina največja želja je bila, da Sloveniji predstaviva novo vrsto tega športa ter njeno razsežnost in težavnost, kajti za vse izvedene elemente je potrebno veliko zaupanja, poguma in spodbude s strani najinih trenerk.

Tako glasnega navdušenja, kot smo mu bili priča po nastopu, že dolgo nismo zasledili – mnenja na spletu so si bila enotna, trdo delo je treba nagraditi z vstopom v finale. Iskreno, sta pričakovali takšen odziv publike?

Iskreno povedano, nisva pričakovali tako enotnega in pozitivnega odziva, saj meniva, da ni vsem ljudem všeč enaka stvar ter se vsakemu nekaj drugačnega vtisne v srce. Ob prebiranju vseh komentarjev sva bili ganjeni, saj sva se šele zdaj zavedali, kakšno podporo imava in koliko ljudi verjame v najino delo. S temi komentarji sva pridobili dodatno motivacijo in zagon za nadaljnje treniranje.

Z nastopom na Talentih pa sta naredili še en pomemben korak – prislužili sta si spoštovanje. In slednje ima za vaju velik pomen, saj sta se pred časom zaradi plesa ob drogu soočali s posmehom, kajne?

Ja, ob začetku treniranja sva doživeli veliko kritik, ki izhajajo iz stereotipov v povezavi s tem športom, vendar pa je najina ljubezen do plesa presegala vse žaljive komentarje, ki bi nam odvzeli željo po napredovanju.

Vajin cilj je torej dosežen, a zgodba najbrž še ni končana – kam jo bosta vodili v prihodnje?

Najina pot se šele začenja. V prihodnje bi radi dosegali cilje, kot jih najina trenerka Bianca Brenčič, ki nama stoji ob strani že od vsega začetka ter nama je za vzor. Načrtujeva udeležbo na mednarodnem tekmovanju v Firencah, številne nastope, razne delavnice za ples v paru ter mogoče tudi redno poučevanje deklet, ki si želijo svoje življenje dopolniti s plesom, ki jim bo dajal moč, samozavest in jih bo neizmerno osrečeval.