Posrečeno

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Sonči Nered Čebašek
17. 11. 2018, 20.36
Deli članek:

Fotografi so imeli na praznovanje 70. rojstnega dne princa Charlesa prepovedan vstop, a bistvo so ujeli.

Profimedia
William in Kate sta prispela med prvimi, ona je z izbranim nakitom osupnila takoj.

Čeprav se na slavnostno večerjo nikakor ni moglo pretihotapiti in medijem ni uspelo dobiti niti enega posnetka, so se fotografi znašli drugače.

Pred palačo, kamor so se gostje v parih pripeljali vsak v svoji limuzini, so vneto prežali in pritiskali na sprožilce. V avtomobilih so ujeli vso angleško aristokracijo in plemiče z drugi evropskih dvorov, največ pozornosti pa sta poželi slavljenčevi snahi – vojvodinja Cambriška Kate Middleton in vojvodinja Sussekška Meghan Markle.

Profimedia
Edina, ki je v dragocenem okrasu lahko konkurirala Kate, je bila njena svakinja Meghan.

Darilo kraljice

Soprogi Charlesovih sinov, princa Williama in Harryja, sta namreč nosili nakit iz kraljeve zakladnice, za katerega velja, da je neprecenljive vrednosti. Da sta dragocene diamante dostojno pokazali, so jima tudi lase speli v visoke elegantne pričeske. Pojavila so se ugibanja, ali jima je zaradi pomembnosti dogodka nakit izbrala kraljica – obema najdragocenejšega –, da med damama ne bi prišlo do rivalstva, na katerega se je že namigovalo.

Zaradi prestižnih uhanov se je Charlesove zabave že prijelo ime Vojna draguljev, ki sproža tudi velikansko vprašanje. Zakaj si je kraljica za sinovi snahi omislila najboljše, kar dvor premore, niti ni tako pomembno, kajti tisto, kar je najbolj zanimivo, za zdaj ni jasno. Gre seveda za ugibanja, ali sta Kate in Meghan uhane dobili za en večer ali v trajno last.

Verjetno v prihodnje ne bo dogodka, na katerem bosta vojvodinji prisotni, da neštete oči ne bi bile uprte v njuna ušesa oziroma nakit v njih. Do takrat pa se bo seveda samo ugibalo, kako radodarna je kraljica Elizabeta II. v resnici.

profimedia
Uhani, kakršne sta nosili Kate in Meghan, so seveda sanje vsake ženske.

Profimedia
Uhani, kakršne sta nosili Kate in Meghan, so seveda sanje vsake ženske.