KRALJEVI DVOR

Veseljaški princ Charles praznuje že vse od ponedeljka

Sonči Nered Čebašek
15. 11. 2018, 09.37
Posodobljeno: 15. 11. 2018, 09.37
Deli članek:

Dnes, 14. novembra, britanski prestolonaslednik valižanski princ Charles praznuje sedemdeseti rojstni dan.

Profimedia
Najdlje se je Charles zadržal z Rowanom Atkinsonom in Kylie Minogue.

Okrogli jubilej je zbudil izredno veliko pozornosti že prejšnji teden, ko je v javnost pricurljala informacija, da spisek povabljencev sinu sestavlja oče, edinburški vojvoda princ Philip (97).Na ta račun je padlo tudi veliko šal, v smislu: kaj pri sedemdesetih Charles ni sposoben pod streho spraviti ene same žurke?

Pojasnilo

No, vir z dvora je pojasnil, da sestavo liste očetu niso zaupali zato, ker  Charles s svojimi asistenti ne bi bil sposoben narediti po pričakovanjih, temveč zato, ker se skoraj stoletni vojvoda zelo rad počuti koristnega. Glede na to, da so med imeni, ki bodo danes prisostvovala uradnemu slavju na dvoru, kralji in kraljice ter princi in princese z evropskih dvorov, ki so si z angleško kraljevo družino še posebej blizu, pojasnilo povsem zdrži. Če bi princ Philip na seznam dodal kakšno nenavadno ime, bi to namreč zagotovo že pricurljalo v javnost.

Neumoren

Dobrovoljni princ Charles pa je tudi sam dokazal, da se ob okroglem jubileju namerava predvsem zabavati. V ponedeljek je tako s svojo dobro voljo in gostoljubnostjo očaral vse, ki so se družili z njim. V londonskem gledališču Paladium namreč priredili počastitev njegovega rojstnega dne in podelitev nagrad najuspešnejšim v zabavni industriji na Otoku – tako pevcem kot igralcem.

Profimedia
Charles je poklepetal celo z lutko Sooty.

A Charles, ki ga je na dogodku spremljala soproga, ni veselo kramljal in stresal šal le z živimi ljudmi – prav prijetno je namreč poklepetal tudi s Sootyjem, med  otroki na Otoku najbolj priljubljenim likom iz istoimenske serije. Če je bilo že v gledališču tako veselo, kako bo šele danes na dvoru, ko bo Charles obkrožen s svojimi najbližjimi – po krvi in po kraljevskem stanu?!