Danes je dan, ko rojstni dan praznuje princ Charles. Sedem desetletij je "na križu" zbral princ, kraljeva družina pa je ob slovesni priložnosti objavila družinsko fotografijo, na kateri je princ obkrožen s svojimi najdražjimi: je v družbi dveh sinov, dveh snah, treh vnukov in žene. Fotografija je bila sicer posneta meseca septembra na vrtu kraljeve rezidence Clarence House, objavljena pa je bila šele zdaj. Na fotografiji je prisoten tudi četrti Charlesov vnuk, saj je bila Meghan po izračunih v času fotografiranja noseča približno osem tednov.

princ charles_rojstni dan
Profimedia
Fotografija je bila posneta že septembra, objavili pa so jo ob prinčevem 70. rojstnem dnevu.

Prestolonaslednik v naročju drži najstarejšega vnuka, petletnega princa Georgea. Eden od pomočnikov na celodnevnem snemanju je medijem zaupal, da je snemanje potekalo v idiličnem, družinskem vzdušju. "Jasno je, da so se najmlajši najbolj zabavali in da so si zelo blizu z dedkom. Zelo jim je naklonjen," je razkril pomočnik. 

George je na fotografiji znova zelo razposajen in se na enem od objavljenih posnetkov prisrčno smeji zanimivemu dogajanju za kamero.

Sicer pa je princ Charles vztrajal, da današnji dan poteka brez posebnosti in da vsi člani družine opravljajo svoje vsakodnevne dolžnosti. Princ je za danes načrtoval dva sestanka v rezidenci, popoldne pa v rezidenci Spencer čajanko, na kateri se bo s soprogo Camillo srečal s 70 ljudmi, ki tudi na današnji dan praznujejo 70. rojstni dan. Za večerne ure pa je kraljica organizirala zabavo v Buckinghamski palači, ki se jo bo v čast sinovega praznovanja udeležilo več kot 600 povabljencev.