Boštjan Gorenc Pižama
Mediaspeed
Pižama

No, odslej boste zagotovo pogledali dvakrat, da bi se prepričali, če vidite prav. Po odru zato nikar ne begajte z očmi, da bi ugledali znano silhueto nekoč najtežjega slovenskega komika, ker je temu besednemu okrasku pomahal v slovo že pred časom. Pravzaprav je v dobrem letu dni dosegel osnovni cilj, se spoprijateljil z gibanjem in se ob tem spremenil v postavnega moškega.

Vas zanima, kako mu je to uspelo? No, imel je pomoč, ki sliši na ime Andraž Šrekl. Osebni trener mu je dihal za ovratnik in skrbel, da slavni komik ni k bradi dvigoval priboljškov, pač pa uteži. Pižama mu je danes močno hvaležen, saj se zaveda, da so bili za dosežene rezultate zaslužni tudi trenerjevi jekleni živci.

In ker sem radovedna, sem Andraža pocukala za rokav, da nam razkrije, kaj vse se skriva za zgovorno primerjalno fotografijo priljubljenega komika in prevajalca. Koliko kilogramov sta oklestila, kakšne spremembe sta dosegla in ali je Pižama zabaven tudi v telovadnici?

''Od najinega prvega treninga z Boštjanom Gorencem Pižamo mineva dobro leto, v tem letu se je marsikaj spremenilo za oba. On je izgubil dobrih 40 kilogramov, če smo natančni 45! Vsekakor se danes boljše počuti, kot pred enim letom. Kaj se je zame spremenilo? Jaz sem pridobil novega prijatelja, ki me vedno znova nasmeji na najinih treningih in če sem iskren, noben trening ni bil dolgočasen,'' smeje se pokima Andraž, ki se je očitno nalezel Boštjanovega humorja.

V nadaljevanju mi namreč resno pojasni, da nameravata v kratkem gostiti treninge, na katere bosta povabila znane Slovence. ''Jaz jih bom utrudil fizično, Boštjan pa psihično.'' No in medtem, ko mi je prek misli zajadral naslov: Roast fitnes, se je Andraž navihano zahahljal in razblinil misel na idejo, ki se pravzaprav zdi sila zabavna.

Boštjan Gorenc Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant
Aleš Rosa
Boštjan Gorenc Pižama je pošteno oklestil odvečne kilograme.

''Šalo na stran, s treningi nadaljujeva, iskreno nimam pojma, kam naju ta pot pelje, osnovni cilj sva dosegla in to je, da miganje in šport pride Boštjanu v kri. Obljubim, da bova trenirala še tako pridno, kot sva do zdaj, ob enem pa poskrbela še za kakšno presenečenje,'' pove trener in za konec resno doda, da mora Boštjana pohvaliti za njegovo vztrajnost in zaupanje, ki mu ga je namenil. ''Le tako sva lahko prišla do takšnih rezultatov.''