ZLOČIN IZ STRASTI

Zaradi strasti lahko grešimo!

Eva Jandl
9. 11. 2018, 20.30
Deli članek:

Argentinec Isaac Palma o temperamentu Slovencev in Argentincev ter o želji po veliki družini.

Osebni arhiv
Patricija, Isaacova žena, je pred kratkim diplomirala. Z otroki bosta še malo počakala, a načrtujeta kar veliko družino.

Argentinec Isaac Palma, ki se je glasbeno že dodobra uveljavil v Sloveniji, v svoji zadnji pesmi Dve besedi govori o strasti, ki je temperamentnim Argentincem ne manjka, medtem ko Slovenci slovimo kot bolj zadržani. Kaj je na stvari, smo preverili pri Isaacu.

Isaac ima skoraj 30 bratrancev in sestričen, med seboj so zelo povezani in se imajo radi.

»Zaradi strasti lahko človek greši in počne vse, česar sicer nikoli ne bi počel. Sam sem strasten pri vsem, kar mi je ljubo. Zaradi ljubezni sem v življenju počel najbolj nore stvari in brez dvoma me je vodila tudi strast,« pove Isaac v smehu in na vprašanje, ali smo Slovenci res tako hladni, kot slovimo, odgovori: »Slišal sem že, da se Slovence uvršča med bolj hladne in zadržane, vendar sam na tak način nerad posplošujem. Vedno bom stal za dejstvom, da so nekateri manj in nekateri bolj odprti. Seveda moram priznati, da smo Argentinci in Latinoameričani nasploh bolj odprte in vročekrvne narave, vendar skozi nenehno spoznavanje slovenskega naroda z veseljem povem, da čutim toplino, odprtost, prijaznost, kljub sramežljivi naravi še vedno, ne glede na to, kam grem, pridejo do mene, me objamejo, mi naklonijo lepo besedo, kar si štejem v čast, to je topla in odprta vez med nami.«

Domen Jančič
»V nekem trenutku sem se zaradi ljubezni znašel zvezan v kleti, in to med požarom,« pravi Isaac, ki je ugotovil, da ga poleg pevskih navdušujejo tudi igralske vode.

POGREŠA SVOJE DOMAČE

Isaac si je v Sloveniji uredil lepo življenje in z ženo razmišljata tudi o otrocih. »Patricija pravi, da si želi imeti dva otroka, jaz pa pravim, da najmanj pet.« Prihaja namreč iz zelo velike družine: »Imam skoraj 30 bratrancev in sestričen, med seboj smo zelo povezani in se imamo radi. Ponosni so name in po tihem si želim, da bi jih kdaj zagledal na kakšnem od mojih koncertov, kjer bi v množici pod odrom peli skupaj z menoj.«

Domen Jančič
»No, naj povem, da sem se na snemanju novega spota na sveže zaljubil! Strast v meni je tokrat prižgal vroči tango,« je v smehu povedal Isaac.