Zabava

Tony Cetinski državi dolguje 50.000 evrov

T.P.
9. 11. 2018, 20.50
Deli članek:

Hrvaška davčna uprava je objavila seznam davčnih dolžnikov, ki ga pogosto imenujejo sramotni sezam.

Radio Aktual
Tonyju gre vsaj na poslovnem področju odlično. Naslednje leto bo obeležil že 30-letnico svoje kariere.

Na njem so se znašli tudi številni znani obrazi, med njimi tudi pri nas zelo priljubljeni pevec Tony Cetinski.

Tony Cetinski obžaluje, da se je znašel na sramotnem seznamu davčnih dolžnikov, krivdo za to pa je pripisal svoji nekdanji ženi. Ta očitke zavrača.

Tony po izračunih davkarije državi dolguje 50.000 evrov. »Dovolil sem si biti v najbolj neumni skupini državljanov. Bil sem porok za kredit nekdanji ženi in sem padel v zanko. Danes za to plačujem. Moj dolg davčni upravi je 43.000 evrov, ne pa ta znesek, ki ga navajajo mediji. Poleg tega, da sem se kot porok nekdanji ženi komaj nekako izvlekel iz primeža bank s tem, da sem prodal stanovanje in tako odplačal ta dolg, še odplačujem del davkov, ki jih ona kot lastnica stanovanja takrat ni plačala, ko je prišlo do delitve pravic in obveznosti. Takrat je pol tega dolga padlo name in to je tisto, kar še vedno odplačujem. Kar je pri tem še treba dodati, je, da gre za dolg iz preteklosti, pri katerem so seveda obresti rapidno rasle,« je za Tportal dejal Tony.

Ob tem je poudaril, da danes državi redno plačuje tako davke kot preostali dolg. »Ne spadam v tisto skupino svobodnih umetnikov, ki živijo na račun države. Odkar opravljam ta posel, si sam plačujem zdravstvene in pokojninske prispevke. Naslednje leto bo 30 polnih let, odkar plačujem vse prispevke, pa tudi moji delavci in partnerji svoje honorarje redno dobivajo – skupaj s pripadajočimi davki,« je še povedal Tony.

Facebook
Tony in Ivana sta bila skupaj 13 let, v zakonu pa se jima je rodila hčerka.

Njegova nekdanja žena Ivana Nobilo pa se je na njegovo izjavo odzvala z naslednjimi besedami: »Tony je bil sodolžnik, ne pa porok za dve stanovanji, ki sva ju kupila pred ločitvijo. Razdelila sva si stanovanji in kredit, sem pa jaz kot glavna dolžnica plačala davek za obe stanovanji, ne on. Povračilo za polovico zneska sem zahtevala prek sodnega postopka, a sva se pogodila in zdaj mi plačuje po obrokih, zadnjega mi mora plačati decembra. Da spada v najbolj neumno skupino državljanov, pa sem vedela že prej, a navaja napačen razlog za svojo neumnost,« je prek elektronske pošte Tportalu sporočila Ivana.