Prijava na center za socialno delo

Severino doletela prijava zaradi družinskega nasilja

R.T.
9. 11. 2018, 09.40
Posodobljeno: 9. 11. 2018, 09.58
Deli članek:

Borbi za skrbništvo sina Aleksandra ni videti konca.

Arhiv Reporterja
Nova drama.

Borba Severine in njenega bivšega Milana Popovića za skrbništvo nad sinom Aleksandrom se nadaljuje in dobiva že skorajda filmske razsežnosti. Popović je po poročanju srbskega Blica pevko prijavil zagrebškemu centru za socialno delo zaradi družinskega nasilja. Natančneje: Milanovi odvetniki so centru predstavili žaljivke, ki jih je Severina zapisala na račun Milana, s tem pa naj bi bila kriva družinskega nasilja.

Milan je Severino prijavil zaradi elektronskega sporočila, ki mu ga je poslala in v je zapisala, da je butec, bolna oseba, ki se mora zdraviti na psihiatriji, ga razglasila za psihopata, drekača, zlobneža, gada, luzerja, manijaka, kriminalca ... Ob tem je v sporočilu še zapisala, da bo storila vse, da sina zaščiti pred očetom, da si zasluži udarce po svojih drekaških kosteh, da ji je zaradi njega slabo, da je bednik in ničla od človeka. Vse skupaj je začinila z obtožbo in grožnjo s policijo, saj da je on kriv za objavo njenih golih fotografij.  

To je bila kaplja čez rob in Milan se je odločil, da bo zaščitil sebe in svojega otroka, saj ga je zaradi nekontroliranega materinega vedenja strah, v kakšnem okolju Aleksander odrašča. Milan zahteva od centra, da pristojnim na centru in organom pregona predložijo njegovo zahtevo in da ga zaščitijo pred nasiljem v družini, za katerega je kriva mama njegovega otroka, ob tem pa za Severino zahteva še sankcije. 

Sicer pa Popovićev odvetnik opozarja pristojne, naj bodo pozorni na to, da Severina ne sprejema dejstva, da sta z bivšim partnerjem enakovredna sstarša in skrbnika malega Aleksandra in da z očetom ne vzpostavlja niti minimalne starševske komunikacije, ki je v interesu otroka.