Na skoraj sedem milijonov evrov vrednem družinskem domu v Cotswoldsu mu je za 34.000 evrov zgradila tudi umetno travnato teniško igrišče.

Dela so se po poročanju Daily Maila začela maja, zdaj pa so že skoraj končana.

Romeo naj bi bil zelo talentiran, Victoria Beckham pa mu želi omogočiti, da bo treniral tudi med poletnimi počitnicami v Cotswoldsu. Najeti mu namerava tudi trenerje. Njegov oče, nekdanji nogometaš David Beckham, njene načrte, da iz Romea naredi teniško zvezdo, podpira, je pa po poročanju neimenovanega vira pri tem ona gonilna sila.

Romeo Beckham
Instagram
Romeo pridno trenira.

V Londonu najstnik igra v elitnem Kraljičinem teniškem klubu, modna oblikovalka pa je za to, da je preskočil dolgo čakalno vrsto, odštela dobrih 13.000 evrov. Omogoča mu tudi igranje z uspešnimi tenisači. Med drugim se je Romeo že pomeril z drugim najboljšim tenisačem Kylom Edmundom, Andyjem Murrayjem in Grigorjem Dimitrovim, pa tudi z ženskima asicama Simono Halep in Caroline Wozniacki. Grigor je po treningu za revijo Hello povedal: »Romeo je navdušen nad tenisom. Je pa tudi precej spreten in zelo talentiran. Če bo nadaljeval s tem, bo prišel zelo daleč. Je zelo zavzet.«

Njegov oče si je sicer zelo želel, da bi šli njegovi sinovi po njegovi poti. Nedavno pa je priznal, da mu jih ni uspelo navdušiti nad igro. Zdaj vse upe polaga na hčerko Harper.

Romeo Beckham in Novak Đoković
Reuters
Romeo je tudi velik oboževalec Novaka Đokovića.

Romea sta – tako kot ostala sinova – starša kot otroka vpisala v Arsenalovo nogometno akademijo, pri 13 letih se je odločil, da jo zapusti, kmalu zatem pa je nogometne čevlje za vedno obesil na klin. Oče je odločitev pospremil z mešanico obžalovanja in olajšanja.