Zabava

"Moderni feminizem paralizira moške"

T.P.
7. 11. 2018, 20.50
Deli članek:

Zvezdnica serije Obalna straža Pamela Anderson se je obregnila ob zagovornice za ženske pravice in gibanje Jaz tudi.

Profimedia
Pamela Anderson

Čeprav se ima za feministko, se ji namreč zdi, da gredo novodobne feministke predaleč. »Mislim, da je tretji val feminizma dolgočasen. Mislim, da paralizira moške,« je Pamela dejala med gostovanjem v oddaji 60 Minutes.

Enainpetdesetletnica pa je razkrila tudi svoj pogled na gibanje Jaz tudi, ki je po več kot sto obtožbah o spolnem nadlegovanju, spolnih napadih in celo posilstvih zoper hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina dobilo mednarodne razsežnostmi. »Zame je gibanje Jaz tudi malo preveč. Moja mama me je učila, naj ne grem v hotel z neznancem. Če nekdo odpre vrata v kopalnem plašču, moralo pa bi iti za poslovni sestanek, bi mogoče morala iti s kom drugim,« je pojasnila Pamela.

Očitno se je to nanašalo na izjavo njene kolegice Rose McGowan, ki je razkrila, da jo je Harvey leta 1997, ko je bila stara 23 let, posilil, potem ko jo je na vratih hotelske sobe pričakal v kopalnem plašču.

»Mislim, da so nekatere stvari čisto zdravorazumske. Če pa že vstopiš, vsaj dobi službo,« je v smehu izjavila Pamela. »Se opravičujem, verjetno me bodo zaradi mojih besed ubili … ampak – sem Kanadčanka. Govorila bom tako, kot mislim, v redu? Žal mi je, če nisem politično korektna,« je med drugim še dejala Andersonova.