Tretjič očka

Razkrita najbolj varovana skrivnost o Miru Cerarju

A.C. / Revija Zvezde
7. 11. 2018, 10.45
Posodobljeno: 7. 11. 2018, 10.52
Deli članek:

Mojca Stropnik, partnerica slovenskega zunanjega ministra Miro Cerarja, je noseča, pišejo v reviji Zvezde.

Mediaspeed
Na nedavni sklepni slovesnosti na Borštnikovem srečanju sta se Mojca Stropnik in Miro Cerar skrivnostno smehljala, saj sta že vedela, da pod njenim srcem raste novo življenje.

Nekdanji premier, po zadnjih volitvah pa minister za zunanje zadeve, Miro Cerar, že dolgo ne skriva, kako je zaljubljen v precej mlajšo pravnico Mojco Stropnik. S seboj jo jemlje na državniške obiske, zaljubljenca pa rada pokažeta tudi srečne utrinke iz zasebnosti. Ker je Mojca, ki je aprila letos praznovala 37. rojstni dan, še precej mlada, je bilo pričakovati, da si bo prej ali slej želela ustvariti družino. Novinarke revije Zvezde so zdaj izvedele, da je Mojca noseča.

Mojca je spoznala dvaindvajset let starejšega Mira na pravni fakulteti, ko je bila še mlada in ambiciozna študentka prava. »Brala sem njegove kolumne in spremljala številne nastope na televiziji. Moram priznati, da mi je bil način razmišljanja vedno blizu, zlahka sem se poistovetila z njegovimi kritičnimi, a vedno konstruktivnimi mislimi o aktualnem dogajanju v Sloveniji,« je pred časom v nekem intervjuju povedala Mojca, ki je Miru priskočila na pomoč, ko je pred štirimi leti ustanavljal svojo stranko. Večkrat sta se dobila po službeni dolžnosti, kmalu pa je njuno druženje preraslo v prijateljstvo in nazadnje v ljubezen.

Kako skupne dneve preživljata Mojca in Miro in kakšne načrte imata za prihodnje, pa preberite v novi izdaji revije Zvezde.

Zvezde št. 45
Zvezde št. 45