KRALJEVI DVOR

Princa William in Harry priznala: oče naju je programiral

Sonči Nered Čebašek
7. 11. 2018, 07.01
Posodobljeno: 7. 11. 2018, 09.08
Deli članek:

Medtem ko je britanski prestolonaslednik princ Charles s soprogo Camillo Parker Bowles na turneji po Afriki, se v Londonu pripravljajo na praznovanje njegovega sedemdesetega rojstnega dne.

Profimedia
Princa William in Harry.

14. novembra, ko bo Charles praznoval okrogli jubilej, bo največji dogodek prikaz dokumentarnega filma o njegovem življenju. Na televizijski hiši BBC film, ki so ga snemali nekaj let, pospešeno zaključujejo s še zadnjimi nastopajočimi, ki so pripravljeni spregovoriti o princu. Prav po zadnjih izpovedih pa so v javnost pricurljale zanimive podrobnosti.

Sinova

Princa William in Harry sta s filmsko ekipo sicer sodelovala vsak posebej, so pa njuna razmišljanja o očetu na moč podobna, skorajda identična. Oba najbolj cenita njegovo skrb za naravo, za katero se je začel goreče zavzemati že pred petdesetimi leti, ko večina ljudi niti ni dobro vedela, kaj pojem ekologija pomeni. Princ William je kot najbolj živ spomin in vpliv, s katerim ga je za vedno zaznamoval oče, navedel božične praznike, ki so jih preživljali v Norfolku. Prvi dan so začeli z osmišljenim sprehodom. »S Harryjem nama je lastnoročno izročil vreči in palice z žebljem na kocu in vsi trije smo potem pobirali smeti po gozdu, dokler vreče niso bile polne. Že takrat in še danes se mi zdi pobiranje plastike, polivinila in podobne nesnage nekaj, kar bi moral početi prav vsak človek,« pravi starejši sin. 

Profimedia
Princ Charles je trenutno na turneji po Afriki, kjer se zdi v ženini družbi izjemno sproščen.

»Oče naju ni učil teorije in nama govoril o tem, kaj naj bi počela, ampak nama je dal vzor, kako je pravilno živeti za dobrobit in v harmoniji z naravo in vsemi živimi bitji tega sveta. S tem, ko smo živeli po njegovih najvišjih možnih ekoloških načelih, naju je z William dobesedno programiral za nadaljnje življenje,« je povedal Harry.

Dianin butler

O princu Charlesu pa se je zelo razgovoril tudi osebni asistent njegove soproge princese Diane Paul Burrel. Njegova razkritja o nekaterih tudi zelo bizarnih Charlesovih navadah bodo v film vključili kar kot humorne vložke. Prestolonaslednik tako na primer zahteva, da mora biti pasta na zobni ščetki vedno izstisnjena v dolžini 2,5 centimetra, pižama zlikana takoj, ko vstane, kopalna kad v kopalnici natanko pod določenim kotom, voda pa vedno enake temperature …

Kdo ve, kaj vse, česar še ne vemo o nenavadnem prestolonasledniku, bo razkrito v filmu.