Žiga Lakner

Najprej izguba teže, nato definiranje telesa

Teja Pelko
29. 10. 2018, 06.40
Deli članek:

Da je močna volja prvi korak k uresničitvi cilja, dokazuje tudi operni pevec Žiga Lakner, ki se je širši javnosti prvič predstavil leta 2013 v oddaji Slovenija ima talent, kjer je prišel vse do finala.

Osebni arhiv
Lakner prej in zdaj (minus 29 kilogramov in v oblačilih velikosti XL oziroma M)

Kasneje je z glasom, s kakršnim se rodi le eden na dva milijona moških, poleg domače grude navdušil tudi tujino.

Nad doseženimi uspehi je bil seveda zelo ponosen, manj pa nad svojimi odvečnimi kilogrami in posledično slabim počutjem. In v nekem trenutku se je odločil, da ima tega dovolj in da bo obrnil nov list v življenju.

»Konec lanskega septembra mi je naenkrat naredilo klik v glavi: začutil sem, da moram narediti eno spremembo. Začel sem se gibati in bolj zdravo prehranjevati. Želel sem priti v stare tirnice. Saj ne, da sem prej kaj zelo telovadil, verjetno sem samo več začel jesti in počasi se je začelo nabirati,« pravi Žiga. Do danes mu je s tekom in hojo v hribe uspelo izgubiti že 30 kilogramov, konfekcijsko številko XL pa je zamenjal z M. Do zastavljenega cilja Žigi zdaj manjka samo še pet kilogramov, nato pa se bo lotil še definiranja telesa.

Osebni arhiv
Žigovi najljubši rekreaciji sta hoja v hribe in tek.

Lakner pa je poleg veliko boljšega videza in počutja na sebi opazil še eno spremembo: veliko lažje namreč poje, kar je za novopečenega študenta akademije za glasbo, smer petje, zelo pomembno. V študiju Žiga nadvse uživa. »Super je. Za zdaj sem zelo zadovoljen. Tudi sošolce imam zelo v redu,« nam je zaupal Lakner. Med njimi je tudi Tilen Lotrič, ki je nedavno za svoj pevski talent v šovu Slovenija ima talent od Marjetke Vovk dobil zlati gumb. Na naše vprašanje, ali razmišljata o kakšnem duetu, pa nam je Žiga odvrnil: »Za zdaj tega še nimava v načrtu. Verjetno pa se bova kaj zmenila. Super bi bilo.«