KRALJEVI DVOR

22 članska ekipa za porod Meghan Markle je sestavljena

Sonči Nered Čebašek
23. 10. 2018, 11.06
Posodobljeno: 23. 10. 2018, 11.19
Deli članek:

Medtem ko je ona na turneji po Avstraliji, ji iz Londona določajo pravila

Profimedia
Meghan Markle.

Nosečnost vojvodinja Sussekška Meghan Markle prenaša izjemno dobro. V trinajstem tednu je že, a ni občutila niti ene slabosti ali omotice. In ker je prav prvo trimesečje za nosečnice najbolj kritično obdobje, so predvidevanja, da bo v dobrem stanju vse do poroda, seveda upravičena. A njena svežina in žareč obraz na fotografijah iz Avstralije, kjer sta z možem na šestnajstdnevni turneji, nista prepričala zdravstvenega osebja na britanskem dvoru, ki je soprogi princa Harryja zaukazalo nekajdnevni počitek, čeprav sta imela z možem kar nekaj obveznosti, ki bi jih morala opraviti v dvoje.

Ubogljiva

Čeprav je jasno, da Meghan na turneji zelo uživa, je seveda dolžna spoštovati navodila z dvora. Očitno je navodilo upoštevala brez ugovorov, saj je bil že nekaj ur po tem, ko je napotke prejela, princ na načrtovanem dogodku sam. Na igrah za vojne veterane Invictus, katerih častni pokrovitelj je, je kolesarjem medalje podelil v družbi funkcionarjev, Meghan pa je bila medtem v družbi in oskrbi svojih spremljevalcev in osebja v luksuznem hotelu, kjer sta s Harryjem nastanjena. Napovedi, da se bo Meghan z dovoljenjem palače princu kaj kmalu spet pridružila, pa so zelo verjetne, saj si desettisočglave množice želijo videti tudi lepo in prijazno vojvodinjo ter ji podariti cvetje ali igračke za spomin.

Načrtovanje

Medtem ko Meghan v Avstraliji počiva, se v Veliki Britaniji že pripravljajo na prihod njenega dojenčka. Čeprav se zdi pomlad 2019, ko naj bi se sedmi ali sedma v vrsti za britanski prestol rodil(-a), še daleč, je za ta dan že vse urejeno. V porodnišnici, kjer sta letos že rodili žena princa Williama Kate Middleton in prejšnji teden njena sestra Pippa, je že sestavljena zelo podobna ekipa, kot so jo priskrbeli omenjenima. 

Reuters
Srečna starša in njun novorojenček.

Za Meghan bodo tako ob porodu skrbeli: dva porodničarja, tri babice, trije anesteziologi, štirje člani kirurške ekipe, dva asistenta, štirje pediatri, laboratorijski tehnik in tri medicinske sestre. Tudi pri načinu poroda se mora Meghan pač ukloniti pravilom dvora – obiti jih ni uspelo niti Kate, ki se je za vsakega otroka posebej trudila, da bi ga rodila v palači, a je vedno znova klonila in se za vse tri porode ubogljivo napotila v bolnišnico.