KRALJEVI DVOR

Zapravljivke so tudi kraljice in princese

Sonči Nered Čebašek
23. 10. 2018, 07.05
Posodobljeno: 23. 10. 2018, 14.25
Deli članek:

Čista resnica je, da imajo kraljice in princese vse, kar jim srce poželi, a verjetno jim manjka nekaj, kar si lahko običajne ženske privoščimo kadarkoli.

Profimedia
Kraljica Elizabeta.

Med nujne potrebe tipičnih žensk namreč spadajo sprehod po trgovinah, brskanje med razstavljenim blagom, lov na priložnosti in iskanje prav tistega nekaj, brez česar jim trenutno ni živeti. Dame modre krvi pa so za te užitke prikrajšane, saj se lahko odpravijo po nakupih le ob redkih priložnostih, pa še takrat je to ali skrbno načrtovan sprehod z varnostnikom (kar seveda ni ravno zabavno) ali skrivni pobeg iz palače, kar lahko sproži pravo katastrofo. Vendar se kraljice in princese ne dajo. Kadar le morejo, se prepustijo nakupovanju in pri tem neskončno uživajo.

Britanska kraljica Elizabeta

Nakupuje le redko, najbrž tudi zato, ker je že v častitljivih letih in jo trgovine utrujajo. A tudi ko je bila mlajša, je modne trgovine niso privlačile. Le kadar zaide v prodajalno s čaji in slastnimi priboljški, se ne more upreti nakupovanju. V torbici ima vedno toliko denarja, da svoj nakup poravna pri blagajni. Varnostniki pa ostajajo na primerni razdalji.

Španska kraljica Letizia

Profimedia
Princesa Victoria.

Zaveda se tveganja, a se kot modna navdušenka kljub temu rada izmuzne varnostnikom. Oblečena v preprosta oblačila in nenaličena je tudi neprepoznavna. Denar za nakupe v modnih blagovnicah pa dvigne na bankomatu – če bi uporabila kartico, bi jo v trgovini takoj prepoznali.

Švedska princesa Victoria

Doma ima sicer polne roke dela z majhnima otrokoma, da dolžnosti in obveznosti, ki jih ima kot prestolonaslednica, sploh ne omenjamo ...

A zato dobro izkoristi svoje obiske v tujini in si ogleda tamkajšnje lepe trgovine. V domovino se nikoli ne vrne brez novih oblačil, čevljev in torbic.

Danska princesa Mary

Profimedia
Princesa Mary

V Avstraliji rojena prestolonaslednikova žena je navdušena nakupovalka.

V nasprotju z večino aristokratinj ima zelo malo po meri sešitih oblek, saj raje nakupuje kreacije znanih modnih oblikovalcev, pa tudi kreacije modih hiš s povsem povprečnimi cenami. Njena šibka točka so torbice, ki jih ima več sto – in prav vse iz najvišjega cenovnega razreda.

Profimedia
Kraljica Letizia.