Intervju

Nina Badrić: Diva ali ne, ljudje ti dajo pravo sodbo!

Nejc Simšič
21. 10. 2018, 20.58
Posodobljeno: 21. 10. 2018, 21.04
Deli članek:

Vedno prečudovita, sijoča in bleščeča Nina Badrič, ki je znana po tem, da s svojimi skladbami omehča čisto vsako srce, pravi, da življenje zajema z veliko žlico.

S.Š.
Med drugim je priznala, da je velika gurmanka in obožuje vse jedi na žlico.

Nina Badrić bo 7. decembra v ljubljanskih Stožicah nastopila na koncertu Aktualov 11. rojstni dan, na katerem ji bodo družbo delali še Neda Ukraden, Željko Bebek, skupina Kingston in klapa Rišpet, seveda se jim bo pridružil tudi gost presenečenja. 

V kratkem klepetu nam je hrvaška glasbena diva Nina Badrić odprla srce in povedala marsikatero sočno.  

Trenutno po vsem Balkanu postavljate glasbene rekorde z novo pesmijo Rekao si. Menda vas je rezultat presenetil?  

Joj, ja, pesem Rekao si je na dan izida dosegla tisto, na kar nikoli niti pomislila ne bi. Mislila sem, da sanjam. V življenju sem doživela lepe uspehe s skladbami, nazadnje pred dvema letoma s pesmijo Dan i godine, ki je osvojila vse ljudi na Balkanu in to v vseh državah. Po takem uspehu niti pomisliš ne, da boš z naslednjo pesmijo dosegel enak uspeh, če ne še večjega. Zdaj pa se je zgodilo, da pesem Rekao si »raztura«, saj je v dveh dneh zrušila rekord »trendinga« na vsem Balkanu in je v slabem mesecu postala najbolj poslušana skladba v regiji. To pomeni, da jo vsi poslušajo, na kar sem zelo ponosna.

Govori o nekdanji ljubezni, če se ne motim?

Pa ne bi rekla o nekdanji ljubezni, bolj o prelomljeni obljubi. Pesem je napisal Ante Pecotić, tako da ni moja avtorska pesem, čeprav bi o tej temi lahko veliko povedala. (smeh) Takoj ko sem jo slišala, sem se zaljubila v pesem. Govori o situaciji, ki se je zgodila čisto vsakemu izmed nas, tudi meni in vsakomur, ki ga poznam. O prelomljeni obljubi, ki zelo boli. Jaz rada rečem, da če želite ostati dobro zapisani pri Nini Badrić, nikar ne prelomite obljube. (smeh)

No, slovensko občinstvo vas gotovo še nikoli ni razočaralo. Je res, da smo Slovenci tudi vaše najljubše občinstvo?

Obožujem ga! Žal mi je edino, da imam jaz od vseh balkanskih glasbenikov najmanj nastopov v Sloveniji. Pa v resnici ne vem, zakaj! (smeh) Bi si jih želela imeti več, saj ste Slovenci res super. In čas je, da se še bolj zaljubite vame in da se bomo lahko večkrat videli. (smeh)

S.Š.
Pevka bo na Aktualovem koncertu navdušila tako z glasom kot s stasom.

Verjamem, da imate tudi na naši estradi kar nekaj prijateljev. Koga bi lahko izpostavili?

Nina, ki že dolgo ni izdala albuma, pravi, da ga bo prihodnje leto zagotovo. »V načrtu sta nova pesem in seveda moj album. Imela sem single, samo album je nekaj čisto drugega. Veste, časi so se spremenili in skoraj nihče več ne izdaja albumov, jaz pa ga bom.«

Uf, to je res nehvaležno vprašanje. (smeh) Poznam Anjo Rupel še iz časov skupine Videosex, potem je tu še moj prijatelj Jan Plestenjak, zelo mi je všeč tudi Darja Švajger, ki je res sijajna pevka, pa skupina Siddharta in seveda še veliko drugih.

Je res, da ne marate, da vas označujejo z besedo diva?

Res je. (smeh) Mnogi glasbeniki takih sodb ne maramo. Dostikrat koga označijo za legendo, divo ... V resnici pa so to težke besede. (smeh) Menim, da diva postaneš ob rojstvu oziroma se s tem rodiš ... kot Malena. Vedno sicer pravim, da ti življenje in ljudje dajo tisto pravo sodbo.  

Razumem, potem vam pa raje rečem, da ste gurmanka. To vem, da ste, in se gotovo strinjate s takšno oznako?

Seveda in to ponosno priznam! (smeh) Ko končava tale pogovor, se grem najest v eno dobro restavracijo. (smeh)

Katera je tista jed, ki bi jo lahko jedli vsak dan?  

Ne boste verjeli, vse, kar je na žlico! Predvsem obožujem grah, tako da me z njim vedno kupite. Drugače pa vedno jem po koncertu, nikoli prej. Takrat mi zadiši tudi kakšen sočen biftek ali slastna riba in zelenjava.