Posebni ukrepi

Kje pristanejo darilo za Harrya in Meghan

Sonči Nered Čebašek
20. 10. 2018, 20.36
Deli članek:

Varnostna služba ni edina, ki ima ob obisku vojvode in vojvodinje Sussekške v Avstraliji težave, saj zaradi tisočglave množice, ki se zgrinja okoli princa in njegove žene, svoje delo le stežka opravlja tudi spremljevalno osebje.

Profimedia
Meghan se na vso moč trudi, da čim več daril sprejme sama, a je zalogaj prevelik

Ljudje, ki trumoma prihajajo na prizorišča, kjer sta princ Harry in Meghan Markle napovedana, se namreč ne zadovoljijo s tem, da bi ju le v živo videli. Če so jim namreč zvezde naklonjene, se z njima želijo še fotografirati.

Skoraj vsi njuni oboževalci pa s seboj prinesejo tudi darila, za katere seveda upajo, da jim jih bo uspelo osebno izročiti …

SISTEMATIZACIJA

Prav pri darilih se močno zatika, saj je raznoraznih spominkov in daril preveč, da bi ju lahko kraljevi par sam prevzel. V navadi je sicer, da darila prevzamejo njuni spremljevalci, a je tokrat zalogaj celo zanje prevelik. Da ljudje, ki si želijo, da bi princ in njegova soproga dobila nekaj njihovega, ne bi bili preveč užaljeni, so ekipe spremljevalcev okrepili samo s tem namenom – da sprejemajo darila. Seveda vsega prejetega spremljevalci ne morejo držati v naročju, zato so na prizoriščih obiskov zdaj parkirana tudi vozila, v katera vse nalagajo. In kam potem vse to odpeljejo?

Profimedia
Meghan in Harry sta v Avstraliji zasuta s cvetjem.

RAZDELJEVANJE

Logično je, da prejetih daril ne dostavljajo v sydneyjski hotel, kjer Harry in Meghan bivata, in vsem je jasno, da ničesar od prejetega ne bosta odnesla domov v Veliko Britanijo. Darila glede na uporabnost člani različnih dobrodelnih organizacij razdelijo po predhodnem načrtu.

Cvetje, s katerim Meghan v Avstraliji zasipajo, večinoma roma v domove ostarelih. Otroške slikanice, oblačilca in plišaste igračke, ki jih bodočima staršem darujejo v velikanskih količinah, pa najdejo svoje mesto v vrtcih in otroških bolnišnicah.

S Harryjem in Meghan pa se je pojavil še en fenomen. Ker ona prisega samo na zdravo in organsko pridelano hrano, jima podarjajo tudi to – sveže korenje in ohrovt zanju, pasirano hrano za dojenčke pa v kozarčkih. Tudi za slednje pa so našli rešitev – dostavljajo jo brezdomcem in ubogim družina. Verjetno tudi oni blagoslavljajo princa in ženo, saj se jim priložnost, da zdravo jedo, ponudi res redko.