KRALJEVI DVOR

Kje pristanejo darila za Harryja, Meghan in dojenčka?

Sonči Nered Čebašek
20. 10. 2018, 19.45
Deli članek:

Varnostna služba ni edina, ki ima ob obisku vojvode in vojvodinje Sussekške v Avstraliji težave.

Profimedia
Meghan Markle.

Ljudje, ki trumoma prihajajo na prizorišča, kjer sta princ Harry in Meghan Markle napovedana, se namreč ne zadovoljijo s tem, da bi ju le v živo videli. Če so jim namreč zvezde naklonjene, se z njima želijo še fotografirati. Skoraj vsi njuni oboževalci pa s seboj prinesejo tudi darila, za katere seveda upajo, da jim jih bo uspelo osebno izročiti …

Sistematizacija

Prav pri darilih se močno zatika, saj je raznoraznih spominkov in daril preveč, da bi ju lahko kraljevi par sam prevzel. V navadi je sicer, da darila prevzamejo njuni spremljevalci, a je tokrat zalogaj celo zanje prevelik. Da ljudje, ki si želijo, da bi princ in njegova soproga dobila nekaj njihovega, ne bi bili preveč užaljeni, so ekipe spremljevalcev okrepili samo s tem namenom – da sprejemajo darila. Seveda vsega prejetega spremljevalci ne morejo držati v naročju, zato so na prizoriščih obiskov zdaj parkirana tudi vozila, v katera vse nalagajo. In kam potem vse to odpeljejo?

Razdeljevanje

Logično je, da prejetih daril ne dostavljajo v sydneyjski hotel, kjer Harry in Meghan bivata, in vsem je jasno, da ničesar od prejetega ne bosta odnesla domov v Veliko Britanijo. Darila glede na uporabnost člani različnih dobrodelnih organizacij razdelijo po predhodnem načrtu.

Profimedia
Princ Harry.

Cvetje, s katerim Meghan v Avstraliji zasipajo, večinoma roma v domove ostarelih. Otroške slikanice, oblačilca in plišaste igračke, ki jih bodočima staršem darujejo v velikanskih količinah, pa najdejo svoje mesto v vrtcih in otroških bolnišnicah.

S Harryjem in Meghan pa se je pojavil še en fenomen. Ker ona prisega samo na zdravo in organsko pridelano hrano, jima podarjajo tudi to – sveže korenje in ohrovt zanju, pasirano hrano za dojenčke pa v kozarčkih. Tudi za slednje pa so našli rešitev – dostavljajo jo brezdomcem in ubogim družina. Verjetno tudi oni blagoslavljajo princa in ženo, saj se jim priložnost, da zdravo jedo, ponudi res redko.