KRALJEVI DVOR

Solze in darila, Meghan in Harry pa na kolenih

Sonči Nered Čebašek
20. 10. 2018, 08.04
Deli članek:

Resda sta princ Harry in Meghan med najbolj priljubljenimi člani britanske kraljeve družine, a tega, kar se dogaja na njuni 16-dnevni turneji po Avstraliji, si nihče niti zamišljati ni mogel.

Profimedia
Meghan in princ Harry.

Že ob zadnjem obisku princa Harryja v Avstraliji predlani so mediji v šali zapisali, da je na kontinentu zavladala harrymanija. Vsepovsod, kjer je bilo napovedano, da se bo princ gibal, so se namreč zgrinjale množice ljudi. Celo ob cestah, kjer je bilo napovedano, da se bo vozil, so v ljudje upanju, da ga bodo vsaj za hip videli v živo, stali ure in ure in mahali z britanskimi zastavicami.

Ljubeča

Zdaj pa se je med Avstralci tako priljubljeni možakar vrnil – v svoji najboljši podobi, kar jih obstaja: s prelepo soprogo, ki pod srcem nosi njunega otroka. Zaradi svoje mile narave ter naravnega, sproščenega in sočutnega odnosa z ljudmi, ne glede na to, iz katere sredine prihajajo, pa je Meghan srca Avstralcev prevzela do konca. Zdaj je v deželi tam spodaj poleg harrymanije zavladala še meghanmanija. Vojvoda in vojvodinja Sussekška sta nad svojimi oboževalci navdušena in se ob druženju z njimi požvižgata prav na vsa pravila, ki jih od  članov kraljeve družine zahteva protokol. Ne le da si medsebojno izkazujeta nežnosti z dotiki in pogledi, objemata tudi druge ljudi, otroke tudi poljubljata, k najmlajšim celo poklekneta, da se lahko bolj tesno in toplo objamejo. 

Profimedia
Da sta bliže otrokom, Harry in Meghan pred njimi kar klečita.

Na vseh srečanjih, ki sta jih doslej imela, so tekle solze ganjenosti, cvetja in daril, namenjenih njima in njunemu prihajajočemu otroku, niti ne moreta vseh vzeti, preveč jih je celo za spremstvo, ki je vedno ob njiju.

Težava

Harry in Meghan se zdita kot rojena za male otroke, zaradi njene nosečnosti pa sta do malčkov še bolj raznežena. Petletniku Luku Vincentu sta tako dovolila, da poboža Harryjevo brado, ob malčkovi nežnosti je nekaj solz potočila celo Meghan, šestletniku Gavinu Hazelwoodu, ki ji je izdelal ogrlico iz makaronov, pa je Meghan najprej pritisnila poljub, potem pa si je ogrlico nadela in jo nosila vse do večera. 

Profimedia
Meghan in princ Harry.

Nenavadno, a ganljivo obnašanje navdušuje vse, več kot očitno uživata tudi princ in njegova soproga, sive lase pa dobiva avstralska varnostna služba. Po besedah načelnika je sicer vse pod nadzorom, a je jasno povedal, da bo treba uvesti strožja pravila obnašanja tako za množice kot mladoporočenca.