Svet slave

Zvezdniki, ki zelo skrbno ravnajo s svojim denarjem

Teja Pelko
15. 10. 2018, 21.00
Posodobljeno: 15. 10. 2018, 21.26
Deli članek:

Splošno prepričanje je, da ko ljudje postanejo slavni in se njihova denarnica zelo odebeli, povsem spremenijo svoje življenje in svoje nakupovalne navade.

Reuters
Jennifer Lawrence

Večinoma je res tako, obstaja pa nekaj izjem, ki kljub bogastvu še vedno nakupujejo v diskontih, izrezujejo kupončke s popusti in živijo brez osebnega pomočnika. Te vam predstavljamo v tokratni galeriji. 

Sarah Jessica Parker

Reuters
Sarah Jessica Parker

Igralka Sarah Jessica Parker je v nekem intervjuju razkrila, da je svojega sina Jamesa Wilkieja v mlajših letih oblačila v oblačila njegovih starejših bratrancev in oblačila njenih bratov, ki jih je shranila njena mati. Tudi sicer z možem, igralcem Matthewom Broderickom, in tremi otroki živita v običajnem, nič kaj luksuznem stanovanju v New Yorku.

Sarah Michelle Gellar

Reuters
Sarah Michelle Gellar

Igralka Sarah Michelle Gellar je v nekem intervjuju razkrila, da pri nakupih živil pogosto uporablja kupončke s popusti, ribe pa kupuje, ko so v akciji.

Dave Grohl

Reuters
Dave Grohl

Čeprav je kot član dveh največjih rock skupin vseh časov, Nirvane in Foo Fighters, zaslužil več kot 200 milijonov evrov, pa je glasbenik v nekem intervjuju priznal, da se denar boji zapravljati, saj ga je strah, da bi ubobožal, ker nima nobene izobrazbe (dokončal ni niti srednje šole). Še posebno ga skrbi, da ne bi mogel poskrbeti za svoje otroke.

Leonardo DiCaprio

Igralec Leonardo DiCaprio velja za enega najbolj radodarnih in zelenih mož v Hollywoodu. Po lastnih besedah je denar zanj pomemben samo zato, ker mu omogoča več svobode pri izbiri projektov. Premoženje raje kot za lastno osebno korist vlaga v okoljske projekte po vsem svetu.

Reuters
Leonardo DiCaprio

Jennifer Lawrence

Igralka Jennifer Lawrence je ena najbolje plačanih zvezdnic. Čeprav bi si lahko privoščila, kar ji poželi srce, pa nima osebnega pomočnika in sama hodi po nakupih, pri čemer je vedno pozorna na akcije. Vozi tudi povsem običajen in cenovno dostopen avto Chevy Volt.

Mick Jagger

Reuters
Mick Jagger

Eden največjih rock 'n' roll zvezdnikov Mick Jagger velja za velikega skopuha. Njegova nekdanja žena Jerry Hall je med ločitvijo leta 1999 razkrila, da nikoli ni prispeval nobenega denarja za skupen dom in njune otroke. Sam se je opisal kot skromnega človeka, kar pripisuje predvsem temu, da je odraščal v časih, ko so ljudi učili, da se pokvarjene stvari popravijo, ne pa vržejo stran.

Tyra Banks

Reuters
Tyra Banks

Supermodel in podjetnica Tyra Banks je zelo skopuška že od malih nog. V nekem intervjuju je razkrila, da je že kot otrok od svoje žepnine vedno nekaj denarja dala na stran, zdaj pa sta njeni edini pregrehi hrana (obožuje skutne torte) in luksuzni toaletni izdelki (znana je tudi po tem, da iz hotela vedno s sabo vzame mila). Pogosto tudi vpraša svojo računovodkinjo, ali si lahko privošči kakšno stvar, kar je precej nenavadno za nekoga, ki ima pod palcem okoli 90 milijonov evrov.

Paul McCartney

Reuters
Paul McCartney

Beatle Paul McCartney je milijarder, a tudi velik skopuh. Svojo hčerko Stello McCartney je denimo vpisal v državno, ne pa v zasebno šolo, kot je to običajno za zvezdniške otroke. Tudi David Gilmour iz skupine Pink Floyd ga je označil za velikega skopuha. Na zabavi za njegovo nekdanjo ženo Heather Mills je denimo gostom zaračunal pijačo.