Nova poroka

FOTO in VIDEO: Večni "da", razkrita brazgotina, močan veter in nagajiva Charlotte in George

R.T.
12. 10. 2018, 17.50
Posodobljeno: 12. 10. 2018, 18.09
Deli članek:

Poročila se je princesa Eugenie, zbrala se je celotna kraljeva družina. V središču so bili znova njeni navihani najmlajši člani.

Profimedia
Princesa Eugenie

Britanci imajo danes novo praznovanje, ki nekoliko odvrne misli od prihodnjih težav, vključno z brexitom, s katerim je povezano kar nekaj zaskrbljenosti. In kaj praznujejo Otočani? Novo poroko, tokrat je večni "da" dahnila britanska princesa Eugenie, hčerka Sarah Ferguson in princa Andrewa

Poročila se je z Jackom Brooksbankom v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradum njena poročna priča pa je bila kar starejša sestra Beatrice. Kraljeva družina se je udeležila obreda, sprejem po poroki na Windsorskem gradu pa je, kot smo poročali, gostila kar kraljica Elizabeta II.

Gostom na poroki je preglavice povzročal močan veter, zato si je večina gostij morala kar z rokami pridržati pokrivala. 

Poroke se je sicer udeležilo okoli 800 povabljenih gostov, med njimi tudi številni zvezdniki: Robbie Williams, manekenka Naomi Campbell in drugi.

Reuters
Naomi Campbell

Reuters
Robbie Williams

Princesino poročno obleko sta oblikovala Peter Pilotto in Christopher De Vos. Eugenie se je odločila za obleko z globokim hrbtnim izrezom, s katerim je pokazala tudi brazgotino, ki jo ima že od otroških let po operaciji hrbtenice, saj so ji diagnosticirali skoliozo.

Profimedia
Brazgotina na hrbtu, ki je ni želela prekriti.

Sicer pa je Eugenie šele deveta v vrsti za britanski prestol, njen izbranec pa ni modre krvi in se je preživljal z delom v lokalih.