Pred porokoeg

Razkrito: princesa Eugenie je kraljičina ljubljenka

Sonči Nered Čebašek
11. 10. 2018, 20.37
Deli članek:

Za jutrišnjo razkošno poroko britanske princese Eugenie in njenega srčnega izbranca, trgovca z vinom Jacka Brooksbanka, je seveda že vse pripravljeno do zadnje pičice.

Zimbio
Že kot deklica je bila Eugenie od vseh vnukinj in vnukov najpogosteje ob svoji babici.

V medije so tako že prišle preverjene informacije, da je torta naročena pri priznani londonski slaščičarki Sophie Cabot, da bo mladoporočencema na obredu v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu dve pesmi zapel Andrea Bocelli, da bo nevestina obleka delo domače oblikovalke …

Več mesecev se tudi že ve, da se bosta mladoporočenca tako, kot sta se Harry in Meghan, po obredu s kočijo zapeljala po Windsorju in pozdravila Otočane, ki ju bodo prišli pogledat od blizu.

Nekaj podrobnosti s poroke pa je prišlo na dan šele tik pred zdajci.

NOVOSTI

Tako se je pred nekaj dnevi izvedelo, da se bodo ženinu in nevesti v špalir postavili vsi člani vojaške garde, kar niti ni tako nenavadno, saj je Eugenie navsezadnje deveta v vrsti za britansko krono.

Bolj je presenetila novica, da je poseben sprejem za poročne goste na Windsorju organizirala kraljica Elizabeta osebno. Ko se je zadevi poskušalo priti do dna, zakaj za Eugenie tako velika čast, pa je prišlo do presenetljivega odkritja.

Profimedia
Eugenie in Jack Brooksbank

KRALJICA – BABICA

Eugenie je namreč več kot očitno kraljičina najljubša vnukinja. O tem ne priča le pregled fotografij, na katerih je od mladih nog naprej ves čas ob svoji babici, temveč so zgovorni tudi večdnevni obiski Eugenie pri kraljici, ko je bila slednja na dopustu na kakšnem od svojih gradov.

Glavni dokaz, da je Eugenie res Elizabetina velika ljubljenka, pa je dejstvo, da je prav ona edina med vnukinjami in vnuki, ki svoji stari mami lahko reče »babi«, vsi drugi jo morajo namreč naslavljati kot kraljico.

Vir z dvora je tudi razkril, da je kraljica prav Eugenie na ljubo spet vzpostavila stik z njeno mamo Sarah Ferguson, ki sicer kraljici nikoli ni bila pri srcu. Toda za ljubo vnukinjo je menda pripravljena storiti vse.

Stilisti večkrat poskrbijo, da sta babica in vnukinja oblečeni v enakem stilu.

Princesa Eugenie vsa leta prihaja k kraljici na deželo na počitnice za več dni.

V Windsorju je za poroko že vse pripravljeno, tudi okoliški lokali bodo ta dan posvetili slavju.