Zabava

Glasbenik na travniku s kosilnico urezal veliko srce

Teja Pelko
7. 10. 2018, 10.30
Deli članek:

Argentinski glasbenik Isaac Palma, ki ga je ljubezen pripeljala v Slovenijo, v svojih skladbah najpogosteje opeva ravno to čustvo.

Domen Jančič
Isaac bi za ljubezen naredil vse.

Tako je tudi v njegovi novi pesmi Dve besedi, ki jo je predstavil tudi na najbolj priljubljenem radiu v Sloveniji, Radiu Aktual. Skladbi je Isaac dal videopodobo. Spot je tudi režiral, v njem pa je prvič zaplesal tango, kar je za Argentinca zelo nenavadno. 

Kako mu je šlo in zakaj se nikoli ne bo naveličal prepevati o ljubezni, pa si preberite v nadaljevanju.

Kako je mogoče, da ste kot Argentinec prvič odplesali tango šele pri svojih 27 letih?
Povsem sam sem se odločil, da bom tokrat v svojem videospotu odplesal tango ter svojim poslušalcem in gledalcem pokazal nekaj, kar je zame čisto novo, in predvsem nekaj, kar je del moje kulture. Tango je zame izredno čuten in strasten ples. Za potrebe videospota sem se naučil prvih korakov skupaj s čudovito plesalko, ki jo lahko vidite plesati z menoj. Prepričan sem, da sem za svoj tango čakal neki poseben trenutek, in nič ni lepšega kot to, da ste tega trenutka lahko deležni tudi vi. Vsekakor bi rad nadaljeval učenje tega plesa, če mi bo le dopuščal čas. 

Aktual
Palma med gostovanjem na Radiu Aktual.

Vse vaše pesmi prežema romantika. Ste tudi zasebno zelo romantični?
Vse moje pesmi so romantične in opevajo tisto, kar nas v življenju veseli, bogati, dela srečne, kdaj pa tudi žalosti in spravlja v popoln obup. To je ljubezen. Tako sladka, romantična, edinstvena in včasih tudi grenka. Nikoli se ne bom naveličal opevati te velike stvari, ki nas prav vse ujame nepripravljene in nam nato obrne naš svet na glavo. Ali sem romantičen? Upam si trditi, da je romantika velik del mene in da si z njo prav rad posladkam življenje.

Kaj je bila najbolj romantična stvar, ki ste jo naredili za ljubljeno osebo?
Ena bolj romantičnih stvari je bila petje podoknice, tista nepogrešljiva pa, ko sem s kosilnico na travniku urezal veliko srce, nato pa ljubljeno povabil do okna in ji zaželel dobro jutro. Sledile so solze sreče in toplo mi je bilo pri srcu, saj ji je moja romantična duša spet polepšala dan.

Kaj pa je bila najbolj romantična stvar, ki ste je bili vi deležni?
Dolgi telefonski pogovori vso noč ne glede na časovno razliko med Slovenijo in Argentino, na dan mojega rojstnega dne, ki je bil tudi zadnji v Argentini, me je v postelji zjutraj ob sedmih čakalo darilo iz Slovenije, pa ljubezenska pisemca, ki so potovala tudi po dva meseca in imajo veliko večji pomen kot poslana prek telefona, in še kaj. 

Domen Jančič
Isaac je v spotu za svojo novo pesem Dve besedi prvič zaplesal tango

Se vam zdi, da smo Slovenci manj romantični od Argentincev? Bi morali biti bolj? Je to po vašem mnenju pomembno za intimni odnos?
Prepričan sem, da obstajajo Slovenci, ki so bolj romantični od Argentincev, in prav tako Argentinci, ki so bolj romantični od Slovencev. Vsak od nas ima možnost izbire, seveda pa je to nekaj, kar verjamem, da se ne izbira, ampak nosimo v sebi in s seboj. Romantika se rodi skozi naklonjenost in ljubezen med dvema, je tista češnja na tortici, ki lepša ljubezen med dvema. Vsak par za intimo potrebuje nekaj, kar ljubezni daje moč, zanesljivost in kar naklonjenost še dodatno krepi. Trenutno nas življenjski ritem sili v nenehno hitenje, vse manj pa je pogovorov in časa za medsebojne odnose. Verjamem, da je romantika lahko pomembna sestavina pri receptu za najlepše intimne odnose in ljubezen. Zato je moj nasvet vsem bralkam in bralcem naslednji: bodite romantični, dovolite si brezpogojno ljubiti, sanjati in s svojimi krili dajati veter, ki vas bo nosil do najlepših ljubezni.