ISKRENO

Nepozaben prvi poljub

Teja Pelko
6. 10. 2018, 20.30
Deli članek:

Postavni šarmer Igor Mikić nam je razkril marsikatero zanimivost o sebi.

Osebni arhiv
Prva mišica domače hip hop in r'n'b scene je tudi pravi spletni fenomen in motivacijski guru.

Kaj je prva stvar, ki se je spomnite v življenju?

Prva stvar, ki mi trenutno pade na pamet, je prvi poljub, ki se je zgodil pri 14 letih v Ukrajini. Očitno imam zelo slab spomin ali je bil pa poljub tako dober.

Kateri je vaš najljubši letni čas?

Kot večini ljudi tudi meni poletje najbolj diši, ker obožujem sonce, morje in porjavelo kožo. Pa še za kakšno srno več se lahko obrnem, ker pozimi so vse zakrite pod 30 pari oblačil.

Katera je vaša najljubša knjiga?

Na Radiu Salomon imam že tri leta svoje Mikičizme, v katerih motiviram ljudi, in to me tudi zelo veseli, ker mislim, da bi vsak izmed nas moral pustiti svoj pečat v skupnosti. Zato bi toplo priporočil knjigo Louise Hay z naslovom Življenje je tvoje. Mene je zelo veliko naučila in me spremenila v boljšega človeka.

Kateri je vaš najljubši film oziroma serija?

Kot velik ljubitelj filmov lahko rečem, da me je najbolj prepričal film Pianist (The Pianist) ali V iskanju sreče (The Pursuit of Happyness). Obožujem zgodbe po resničnih dogodkih, ki me kaj naučijo in pri katerih se tudi solze spustijo, ker pravi moški tudi jokajo in jih tega ni sram. Serijo lahko izpostavim Domače kraljestvo (The King of Queens), ki me vsakič nasmeji.

Kaj je bila največja laž, ki ste jo prebrali ali slišali o sebi?

Največja laž, ki sem jo slišal o sebi, je bila ta, da imam rad moške. A če ima moški super stil, hudo frizuro in mišice, to pomeni, da je gej? Očitno. No, to sem vzel kot kompliment.

Revija Zvezde
Radijski voditelj Igor Mikić, ki ga poslušalci poznajo po vzdevku Alfa Mikić.

Katere hrane in pijače ne marate?

Po stroki sem kuhar/gostinski tehnik in tudi nekaj časa sem delal v vrhunski kuhinji v tujini, zato imam zelo specifičen okus. Ne maram vampov, tofuja, ričeta, klobas, svinjine, majoneze, kosmatega sadja (breskev, marelic), morskih sadežev in rib ... Tudi zaradi strogega režima prehrane sem se odpovedal sladicam in sladkim pijačam, zato pijem samo vodo ali pijače brez sladkorja.

Kaj bi bilo treba nujno prepovedati?

Cigarete, McDonald's, botoks, davek na dobiček, Denise Dame ...

Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi …?

Ničesar ne bi spremenil, ker me je vsaka napaka veliko naučila in vsaka zmaga razveselila, zato sem hvaležen za vse dobre in slabe dni, ker danes mi nič ne »fali« in živim svoje sanje in trdo sem delal zanje.

Kaj je vaš življenjski moto?

Delaj to, kar te veseli, obkroži se s pozitivnimi ljudmi in bodi človek, ki dobroto sadi, ker človeka, ki je z očmi med zvezdami, z nogami pa trdno na tleh stoji, pamet zapustila ni, zato ostani ponižen in vsak dan bodi boljši kot včeraj in tega se drži za zmeraj.

Če bi lahko stopili v čevlje katere druge osebe, v katere bi in zakaj?

Uhhhh, izbira je ogromna, ampak moj odgovor je precej preprost, ker že od desetega leta starosti obožujem in poveličujem enega človeka, ki je v svojem življenju dosegel vse, kar si je zadal, in je pokazal vsem, da se iz »nule« lahko uspe ter da trdo delo premaga talent, če talent ne dela trdo, zato bi izbral čevlje Arnolda Schwarzeneggerja. To pa ja!