Clinton

FOTO: Nekdanji ameriški predsednik v "lederhosnih" na Oktoberfestu

STA/B.K.
6. 10. 2018, 12.19
Posodobljeno: 6. 10. 2018, 12.28
Deli članek:

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton se je v petek skupaj s soprogo Hillary udeležil znamenitega pivskega festivala Oktoberfest v Münchnu na Bavarskem.

Profimedia
V usnjenih hlačah in brezrokavniku se je podal na festival piva.

Nekdanji predsednik si je nadel prepoznavne usnjene hlače "lederhosen", medtem njegova žena ni oblekla značilnega bavarskega krila.

Nekdanji ameriški prvi par se je na prireditev v bavarski prestolnici, ki se je začel 22. septembra, pripeljal v avtomobilu z zatemnjenimi stekli, spremljali pa so ju številni policisti in varnostniki.

Profimedia
Mu paše?

Zabavala sta se v šotoru Käfer, kjer se zbirajo slavni, in si privoščila litrski kozarec piva.

Letošnji festival, ki se bo zaključil v nedeljo, je sicer zasenčila smrt obiskovalca, ki je podlegel poškodbam, ki jih je utrpel v pretepu.

Oktoberfest izvira iz zabave ob poroki bavarskega kralja Ludvika I. 12. oktobra 1810. Kasneje so ga preložili na zgodnejši čas, ko je vreme v bavarski prestolnici običajno lepše, ime pa je ostalo.

Profimedia
Hillary je bilo očitno malce nerodno.

Od leta 1810 Oktoberfesta niso pripravili le 24-krat. Odpovedali so ga v času obeh svetovnih vojn, med epidemijo kolere ter v obdobju hiperinflacije v 20. letih prejšnjega stoletja.